Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu tevreden, 'maar we zijn er nog niet'

"Ik ben redelijk tevreden, het was een goed weekend voor PSV", aldus Phillip Cocu na de 1-0 zege op Feyenoord in de topper in Eindhoven. Door de zege kwam PSV in punten op gelijke hoogte met koploper Feyenoord.

Maar over het optreden van zijn ploeg in de tweede helft, toen PSV het moeilijk had met tien Feyenoorders, kon Cocu onmogelijk tevreden zijn. "Tegen tien man mag je niet in problemen komen. We hebben laten zien dat we er nog niet zijn."

'Hoop dat het meevalt met Luuk'

Cocu gunde Luuk de Jong weer het vertrouwen, maar zag de centrumspits al na achttien minuten afhaken met een ribblessure na een charge van Steven Berghuis. "Ik hoop dat het meevalt", aldus Cocu. "Hij speelde goed en maakte bij de goal ruimte voor Gastón Pereiro."

De uitblinker aan Eindhovense kant was Jeroen Zoet. De doelman verrichte cruciale reddingen op pogingen van Jean-Paul Boëtius en Eric Botteghin. Hij zag zijn optreden als revanche voor zijn mindere optreden vorige week tegen sc Heerenveen (2-0 verlies).

'Misschien dwing ik dat af'

"Zeker revanche", aldus Zoet. "Vorige week was minder en vandaag was ik belangrijk. Maar uiteindelijk doe je het met zijn allen. Ik heb grote kansen gepakt en Feyenoord heeft er een paar gemist. Misschien dwing ik dat wel af."

Vorige week tegen sc Heerenveen was de eerste helft slecht en dit keer was het tweede bedrijf matig. "Volgende week tegen FC Utrecht moeten beide helften goed zijn. Maar nu nagenieten van een lekker weekend voor PSV."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl