Alexander Büttner in duel met Tarik Tissoudali
NOS VoetbalAangepast

Vitesse geeft tegen VVV zeker lijkende zege uit handen

Vitesse leek op weg naar een zege tegen VVV-Venlo, maar Clint Leemans zorgde in de slotminuten vanaf de stip voor een 1-1 eindstand.

De Arnhemmers, die donderdag ondanks een goed optreden tegen Lazio met lege handen achter bleven, kregen in de eerste helft de grootste kans. VVV-doelman Lars Unnerstall redde op een kopbal van Bryan Linssen.

Pal na de pauze brak Tim Matavz de ban door te profiteren van een merkwaardige actie van Johnatan Opoku. De Sloveense spits scoorde tot dusver in elk van de eerste vijf speelrondes. In het seizoen 2011/2012 flikten Dries Mertens (PSV) en Marc Janko (FC Twente) dat kunstje.

Navarone Foor had de marge kunnen verdubbelen, maar de rechtervoet van Unnerstall stond een treffer in de weg. Aan de andere kant blokte Matt Miazga een gevaarlijke inzet van Lennart Thy.

VVV drong aan en kreeg op de valreep een strafschop, nadat Guram Kashia het shirt van Nils Röseler testte. Leemans benutte het buitenkansje. Vitesse liet zo na om gedeeld de leiding te nemen in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl