Video

PSV met hangen en wurgen langs tien man Feyenoord

17 september 2017 om 18:35 • Aangepast 20 november 2020 om 22:01
nl
PSV heeft zondagmiddag met hangen en wurgen gewonnen van Feyenoord. Nadat Gastón Pereiro na anderhalve minuut had gescoord en Berghuis voor rust rood kreeg, leek er niets aan de hand voor de Eindhovenaren, maar Jeroen Zoet hield zijn ploeg op de been: 1-0.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

PSV pakte Feyenoord voor rust aan met de wapens die juist de Rotterdammers doorgaans hanteren: veel druk naar voren, veel vechtlust en fysieke strijd. Het leidde tot een stormloop op het Rotterdamse doel en een regen aan kansen.

Wachten op privacy instellingen...

Dat werd al in de tweede minuut beloond toen Gastón Pereiro een voorzet van Jürgen Locadia helemaal vrij achter doelman Brad Jones inschoot: 1-0.

Na rust was het echter billenknijpen voor een onzeker PSV, dat met een man minder leek te spelen in plaats van een man meer dan de tegenstander. Jeroen Zoet verrichtte een aantal puike reddingen en Feyenoorder Toornstra verprutste zo’n beetje de kans van het jaar.

In de laatste minuten bleken de Rotterdammers de vermoeidheid van het Champions League-duel met Manchester City nog in de benen te hebben en sleepte PSV de zwaarbevochten zege alsnog uit het vuur.

Wedstrijdverslag
Gastón Pereiro bezorgde de thuisploeg een droomstart door al na anderhalve minuut de score te openen. Hij haalde doeltreffend uit bij de tweede paal.

Luuk de Jong moest het veld al na 17 minuten verlaten na een stevige overtreding van Steven Berhhuis, die daarvoor geel kreeg. Sam Lammers is De Jongs vervanger.

Ook Feyenoorder Van der Heijden krijgt geel voor een stevige tackle. PSV is na 25 minuten heer en meester in eigen huis, al was Toornstra dicht bij de 1-1 met een prachtige vrije trap die de kruising teistert.

Luuk de Jong wordt ondertussen per brancard naar het ziekenhuis gebracht. Heeft last van zijn ribben.

Jürgen Locadia mist vlak voor rust een grote kans op de 2-0; zijn inzet raakt de paal. En nog voor de rust wordt Feyenoord gereduceerd tot tien man toen Steven Berghuis Jorrit Hendrix naar de mat trekt. Hij krijgt daarvoor zijn tweede gele kaart.

Afscheid Vloet en Koch
PSV neemt in de rust afscheid van Menno Koch en Rai Vloet. Het tweetal verkast in de zomer naar NAC Breda.

Tweede helft
PSV gaat op zoek naar meer, maar Steven Bergwijn gaat aan El Ahmadi hangen en krijgt daarvoor geel. De Eindhovenaren drukken niet door en krijgen bijna het deksel op de neus als Jeroen Zoet moet redden op een inzet van Botteghin. Cocu grijpt in en wisselt Bergwijn voor Ramselaar.

Zoet moet even later opnieuw redding brengen, ditmaal op een krullend schot van Boëtius, en ziet Jens Toornstra vervolgens voor open doel falen. Een flater van jewelste. Het PSV-publiek mort, want Feyenoord laat het na om langszij te komen.

Van Bronckhorst ruikt bloed en wisselt een verdediger (Haps) voor een extra vleugelaanvaller Basaçikoglu, die in de slotfase ook dicht bij de gelijkmaker was.