'Locadia weigerde in eerste instantie. Dat stond niet in zijn contract, zei hij'

'Locadia weigerde in eerste instantie. Dat stond niet in zijn contract, zei hij'

17-09-2017 10:48
25

PSV is op dit moment géén team. Dat zegt Arno Vermeulen op de website van de NOS. Het gedrag van Jürgen Locadia na afloop van het verloren uitduel met sc Heerenveen is wat hem betreft illustratief. 

"Hij weigerde in eerste instantie interviews te geven na afloop. Dat stond niet in zijn contract, zei hij tegen de voorlichtster van PSV die het interviewverzoek overbracht", weet Vermeulen. "Later is hij op aandringen van de technische staf alsnog naar de pers gegaan. Het incident gebeurde onder de ogen van algemeen directeur Toon Gerbrands. Het zegt wel iets over de sfeer die momenteel rond PSV hangt."

Ook trainer Phillip Cocu is debet aan de slechte reeks van PSV, vindt Aad de Mos. "Je krijgt bij PSV het idee dat de spelers vaak maar half hun taak uitvoeren. Daarin schiet Cocu tekort, hij zou daar veel meer bovenop kunnen zitten."

"In de top moeten dingen worden geëist van spelers. Je moet niet te veel vragen. Bij PSV krijg je het gevoel dat nu vooral dingen worden gevraagd. Het is vaak pappen en nathouden."

Lees ook: Kritiek op PSV'ers: 'Ik vind zijn houding negatief: 'iedereen moet mij hebben''