Van Hooijdonk over 'trage' Feyenoorder: 'Hij laat het elftal niet beter spelen'

Van Hooijdonk over 'trage' Feyenoorder: 'Hij laat het elftal niet beter spelen'

17-09-2017 10:24
33

Pierre van Hooijdonk zou het onlogisch vinden als Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tegen PSV een beroep doet op Michiel Kramer. De analist zegt dat in gesprek met Voetbal International. Zondagmiddag nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op in De Kuip. 

Nicolai Jörgensen is voorlopig uit de roulatie en Kramer lijkt op papier de logische vervanger van de Deen. Woensdagavond kwam de targetman ook in actie tegen Manchester City. "Kramer als pinchhitter, dat begrijp ik nog wel, maar om tegen PSV in de basis te spelen? Hij beschikt gewoon niet over een heleboel aspecten die je als spits in het voetbal moet hebben", stelt Van Hooijdonk. 

Wedden

Meer odds

"Eén voorbeeld daarvan is een aanspeelpunt zijn, de bal vasthouden zodat middenvelders aan kunnen sluiten. Dat is een van de krachten van Jörgensen. Dan zie je dat een elftal beter kan gaan voetballen."

"Maar Kramer laat het elftal niet beter spelen", voegt Van Hooijdonk daar direct aan toe. "Dat kan zijn omdat hij niet over de snelheid beschikt. Dan kom je meer op je eigen helft te voetballen en dat kan de bedoeling niet zijn. Ik zou eerder voor een wat sneller type kiezen."