Kritiek op Cocu richting topper: Bij PSV weet ik het niet. Niemand weet het

Kritiek op Cocu richting topper: "Bij PSV weet ik het niet. Niemand weet het"

17-09-2017 08:40
22

Aad de Mos is ervan overtuigd dat PSV de Eredivisie-topper tegen Feyenoord zondagmiddag gaat winnen. De analist vindt desondanks dat er het nodige valt aan te merken op het functioneren van trainer Phillip Cocu.

"Het gaat dit weekend niet opnieuw mis voor PSV. Het wordt 2-0", zegt De Mos tegen NU.nl. "PSV staat altijd op in toppers. Feyenoord is bovendien altijd een tegenstander waar ze naar verlangen en deze wedstrijd is ook gewoon de beste remedie na het duel van vorige week met sc Heerenveen."

Dat betekent niet dat alles koek en ei is in Eindhoven. "Ze kunnen geen muur kapot spelen. Ze hebben het altijd moeilijk tegen ploegen die zwaar verdedigend spelen zoals Osijek een paar weken geleden deed", aldus De Mos. "En als ze zoals tegen Heerenveen van meet af aan onder druk worden gezet, is de verdediging te zwak."

Volgens De Mos valt dat Cocu aan te rekenen. "Ik kan geen handschrift van de trainer in de speelwijze van PSV ontdekken. Bij Ajax en Feyenoord weet je dat ze vroeg druk gaan zetten om zo snel mogelijk de tegenstander te kunnen overrompelen. Bij PSV weet ik het niet. Niemand weet het. Per wedstrijd is het anders. Dat is moeilijk voor de spelers."

De Mos denkt dat Cocu nog wel het volle vertrouwen geniet bij PSV. "Maar dat kan natuurlijk wel veranderen als je de komende twee duels met Feyenoord en FC Utrecht niet wint. PSV heeft een zwaar programma, maar juist dan zijn ze op hun sterkst."