'Ajax verrast en gaat verloren zoon De Jong binnen 48 uur presenteren'

'Ajax verrast en gaat verloren zoon De Jong binnen 48 uur presenteren'

23-08-2017 01:00
270

Siem de Jong staat voor een terugkeer bij Ajax. Met dat nieuws pakt De Telegraaf dinsdagavond uit. Binnen 48 uur moet de aanvaller van Newcastle United gepresenteerd worden. 

De 28-jarige De Jong debuteerde tien jaar geleden in het betaald voetbal namens Ajax. In de Eredivisie won de zesvoudig Oranje-international onder meer vier landstitels met de Amsterdamse grootmacht. Na de vierde titel, in 2014, koos De Jong voor een transfer naar de Premier League. Newcastle United nam hem voor zo'n acht miljoen euro over.

Wedden

Meer odds

Het avontuur van de aanvaller op St. James' Park liep uit op een deceptie. De Jong kreeg te maken met blessureleed en kwam amper aan spelen toe. Na twee ongelukkige seizoenen werd hij in augustus 2016 voor één jaar verhuurd aan PSV. Daar speelde hij samen met zijn jongere broer Luuk.  

Nu volgt er dus een terugkeer bij zijn oude liefde, weet De Telegraaf. Ajax-trainer Marcel Keizer wilde graag nog een ervaren kracht aan zijn jonge selectie toevoegen. Deze week zal de vicekampioen van Nederland ook Maximilian Wöber presenteren. De Oostenrijkse verdediger werd dinsdag gekeurd