PSV-spelers moeten elkaar 'op de flikker geven': 'Ik vind dat niet erg hoor'

PSV-spelers moeten elkaar 'op de flikker geven': 'Ik vind dat niet erg hoor'

17-07-2017 17:05
14

Jorrit Hendrix heeft het gevoel dat de selectie van PSV afgelopen seizoen te gemakzuchtig was. Dat zegt de middenvelder voor de camera van Voetbal Inside. De spelers van de onttroonde kampioen zou elkaar best wat vaker mogen aanpakken, stelt Hendrix. 

"Dat mag sowieso wel meer. Dat móet meer van ons gevraagd worden om elkaar op de flikker te geven", aldus de 22-jarige controleur. "En dat is dan niet om elkaar de grond in te stampen, maar om elkaar te corrigeren en beter te maken en scherp te houden."

Of de PSV'ers afgelopen jaar te lief waren voor elkaar? "Misschien wel, in bepaalde opzichten. Ik heb sowieso het idee dat het vroeger meer de harde hand was. Nu wordt het vaker opgepakt als kritiek, terwijl het puur bedoeld is om elkaar beter te maken."

"Als het bij mij gedaan wordt, vind ik dat niet erg hoor. Het houdt me scherp", vervolgt Hendrix. "Tegenwoordig gaat het iets anders, sommige spelers gaan er anders mee om. Wij moeten als team bij elkaar blijven. Daar heb ik nu een heel goed gevoel over."