Gerbrands: "Kampioen worden en overwinteren in Europa"

17 juli 2017, 11:27

Presteren staat bij PSV met stip op één. Of dit met aantrekkelijk voetbal en eigen kweek gebeurt, is van ondergeschikt belang stelt directeur Toon Gerbrands. De Eindhovenaren willen komend seizoen kampioen worden en overwinteren in de Europa League.

"We zijn nog steeds een voetbalclub. Kampioen worden staat op één", zegt Gerbrands tegen Omroep Brabant. "En we willen ons plaatsen voor de Europa League en daar overwinteren, dat zijn de grote doelen voor PSV." De manier waarop dit gebeurt, is minder belangrijk. "Bij visie horen keuzes. Marcel Brands kan uitleggen dat wij eigen jeugd een belangrijke rol toedichten, daar steken we heel veel geld in."

Gerbrands vervolgt: "Maar het gaat honderd procent om presteren, het gaat om winst en verlies. Ik ben uit de topsport, het gaat om titels en winnen. Het andere is mooi als het zo is, maar niet de hoofdzaak." De PSV-directeur denkt dat supporters dezelfde mening hebben. "Als ik vraag aan de supporters wat ze liever hebben: prachtig spelen en derde worden of kampioen worden? Dan weet ik wat ze roepen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen