Gerbrands: Dit verhaal is vanuit ons niet uit te leggen aan supporters

Gerbrands: "Dit verhaal is vanuit ons niet uit te leggen aan supporters"

16-07-2017 14:30
46

Exact twee dagen was Tony Kok in dienst bij PSV als eSporter. Nadat fans van de Eindhovenaren een flinke reeks tweets van Kok oprakelden, voelde PSV zich gedwongen tot een razendsnel ontslag van de FIFA-speler. Toon Gerbrands licht de keuze zondag toe in Zwitserland, waar PSV verblijft.

Emile van de Sande
VERBIER

"PSV staat voor een aantal kernwaarden", zegt de algemeen directeur tegen onder meer VoetbalPrimeur. "Het feit dat hij Ajax support, is geen probleem. Maar de berichten die naar buiten kwamen, passen niet in onze kernwaarden. We hebben daarom extra onderzoek gedaan, om te kijken wat er aan de hand is. Dat begon zich op te stapelen."

Zo kwamen tweets tegen het licht waarin Kok zich niet alleen zeer negatief uitliet over PSV, maar ook met grof taalgebruik ongepaste opmerkingen maakte. Gerbrands rekent het de club aan dat hier niet voldoende onderzoek naar is gedaan. "Dat hebben we niet goed gedaan als club, dat hadden we beter moeten onderzoeken."

"Intern gaan we dat ook nog even aankaarten. Dit verhaal is vanuit ons niet uit te leggen aan supporters. Met andere woorden: we stoppen met de samenwerking. Wat betreft Tony moeten we nu van twee kanten ons verlies nemen. Ook ter bescherming van die jongen: dit kan beter niet verder gaan", aldus Gerbrands.

Zondag heeft PSV Kok op de hoogte gebracht van de beslissing. "We hebben het hem net laten weten en hij heeft er begrip voor", vertelt PSV-perschef Thijs Slegers. Gerbrands laat weten dat de zoektocht wordt hervat. "We gaan wel op zoek naar een andere tweede eSporter."