PSV zorgt voor primeur en neemt eSporter over van Telstar: Ik ben super blij

PSV zorgt voor primeur en neemt eSporter over van Telstar: "Ik ben super blij"

14-07-2017 14:59
41

Een transfer binnen de Nederlandse eSports-wereld: Tony Kok maakt per direct de overstap van SC Telstar naar PSV. Hij gaat de Eindhovense club vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-toernooien.

Kok (22) vervangt Romal Abdi in de eDivisie. Abdi, die in het eerste seizoen in de onderste regionen eindigde, blijft wel onderdeel van het eSports-team van PSV. Kok is Nederlands kampioen FIFA 12, FIFA 13 en FIFA 14 en is eind augustus als een van de twee Nederlanders, naast Dani Hagebeuk van Ajax, actief op de FIWC Finals in Londen.

"Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo'n grote club uit te mogen komen", zegt Kok over zijn transfer op de officiële website van PSV. "Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de eDivisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen."

De deal tussen PSV en Telstar is de eerste Nederlandse transfer in de eSports-scene. De Jupiler League-club is trots. "Het laat eens te meer zien dat de Jupiler League in zijn algemeenheid een prachtige springplank is om hogerop te komen", reageert Dennis Bliek namens Telstar op de clubsite.

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports.