PSV wekt interesse: 'Ook City, Chelsea en Tottenham staan open voor dit model'

PSV wekt interesse: 'Ook City, Chelsea en Tottenham staan open voor dit model'

27-05-2017 07:35
33

PSV praat met Europese topclubs om samen te werken op de transfermarkt. Gescoute spelers kunnen voor de Eindhovenaren te duur zijn. In dat geval hoopt PSV dat een grootmacht de koop doet, waarna de Brabanders de speler kunnen huren.

"De topclubs willen nu graag vraaggericht met ons in gesprek, ook omdat we een goede naam hebben", vertelt PSV-directeur Toon Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Het is dus niet zo dat we spelers huren die daar 'over' zijn, maar zelf met koopvoorstellen komen, op basis van onze eigen scouting."

Gerbrands vervolgt zijn uitleg: "Daaruit komen soms spelers die wij niet kunnen betalen, maar topclubs wel. Als er een deal mogelijk is, moeten we huren en kijken of er mogelijkheden zijn om bij doorverkoop of een goede ontwikkeling meer te profiteren dan nu het geval is."

PSV voerde gesprekken met diverse clubs. "Tijdens de Champions League-duels met Bayern München hebben we veel gesproken met de leiding van deze club. Maar ook Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur staan bijvoorbeeld open voor dit model en er zijn soms informeel gesprekken met deze clubs. Ook met andere topclubs kunnen we schakelen."

Een dergelijke constructie biedt PSV in ieder geval mogelijkheden. "De lijnen zijn kort, maar of er komende zomer op deze manier een transactie tot stand komt, kan ik nog niet voorspellen. Het is wel een mogelijkheid en dit is voor ons wel een model waar ook toekomst in zit."