Update: 'PSV stelt zich niet moeilijk op en maakt vraagprijs voor Willems bekend'

Update: 'PSV stelt zich niet moeilijk op en maakt vraagprijs voor Willems bekend'

26-05-2017 09:17
51

Jetro Willems (23) is in beeld bij Olympique Lyon. De Fransen zoeken een nieuwe linksback. Op het lijstje staan echter meer namen.

De 21-jarige Ferland Mendy van Le Havre geniet ook de interesse van Lyon, weet L'Équipe. Daarnaast wordt de pas achttienjarige Faitout Maouassa van Nancy genoemd. De Franse sportkrant sluit daarbij niet uit dat Lyon een meer ervaren back zoekt.

Willems heeft bij PSV een contract tot medio 2018. De Eindhovenaren kunnen enkel deze zomer en in de winter een transfersom voor hem vragen. Lyon heeft straks het een en ander te besteden als Alexandre Lacazette vertrekt bij de club.

Lyon wil zich sowieso mengen op de transfermarkt. Wanneer Lacazette een transfer maakt, moet er een nieuwe spits komen. De huidige werkgever van Memphis Depay zoekt ook een centrale verdediger.

De Fransen bereikten dit seizoen de halve finale van de Europa League, waarin Ajax te sterk was.

Update 26-5, 7.17 uur: Volgens De Telegraaf is Olympique Lyon één van de clubs die het oog heeft laten vallen op Jetro Willems. De linksback van PSV kan herenigd worden met Memphis Depay. Willems was afgelopen zomer al in beeld bij Lyon en AS Monaco, maar besloot toen nog een jaar in Eindhoven te blijven. Bij zijn contractverlenging in december werd afgesproken dat hij in principe deze zomer een stap hogerop maakt.

Update 26-5, 9.17 uur: PSV stelt zich niet moeilijk op en hoopt Willems deze zomer voor ongeveer zeven à acht miljoen euro te verkopen, meldt het Eindhovens Dagblad. Hoewel Olympique Lyon geïnteresseerd is, hadden de Fransen zich deze week nog niet met een bod gemeld, schrijft de krant verder.