Home Nieuws Arthur Numan looft aanpak Philip Cocu

Arthur Numan looft aanpak Philip Cocu

41
0

Arthur Numan heeft het opgenomen voor zijn voormalige teamgenoot Phillip Cocu. De voormalige linksback van PSV heeft louter positieve woorden over voor de trainer Cocu.

Numan wijt de matige resultaten vooral aan de matige vorm van enkele steunpilaren, onder wie Luuk de Jong. “Ik vind dat je het een trainer niet kunt aanrekenen als spelers tien keer vrij voor de keeper staan en dan niet weten raak te schieten. Phillip kan ze moeilijk zélf binnenknallen, toch?”, zegt hij tegen Voetbal International.

“Natuurlijk, het gaat uiteindelijk om de resultaten, maar ik zie geen reden om aan het functioneren van Cocu bij PSV te twijfelen”, stelt Numan, tegenwoordig scout bij AZ. “Ik ken Phillip en kan me niet voorstellen dat hij zich laat beïnvloeden door de kritiek die er nu is. Als speler had hij alles al goed op een rijtje en bleef hij onder alle omstandigheden rustig. Als trainer heeft hij dat ook.”

Numan verwacht wel dat de PSV-selectie een nieuw gezicht krijgt. “Phillip raakt nooit in paniek en zal de lijn blijven volgen die hij heeft uitgestippeld. Het lijkt me dat PSV deze zomer een paar nieuwe spelers gaat aantrekken, zeker als er daadwerkelijk enkele jongens vertrekken. En dan kun je het gerust aan Cocu overlaten daar een goed geheel van te maken.”


Vorig artikelDe Mos: ‘Technische staf zet ontwikkeling talenten stil’
Volgend artikelNabeschouwing Peter Bosz: Nederlaag tegen PSV blijkt nog niet verwerkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in