Brands moet aan de bak: 5 posities waar PSV een nieuwe speler voor moet zoeken

Brands moet aan de bak: 5 posities waar PSV een nieuwe speler voor moet zoeken

01-03-2017 10:20
26

Dat de selectie van PSV positioneel niet in balans is, is dit seizoen wel gebleken. Te veel middenvelders, te weinig vleugelspelers. Bovendien dreigt een aantal sleutelspelers komende zomer te vertrekken. VoetbalPrimeur zet de vijf posities waar technisch manager Marcel Brands na dit seizoen een nieuwe speler voor moet zoeken op een rij.

Doelman
Niemand twijfelt er eigenlijk nog aan dat Jeroen Zoet aan zijn laatste seizoen bezig is bij PSV. De doelman heeft er geen geheim van gemaakt in de zomer de stap naar het buitenland te willen maken en is met zijn 26 jaar daar ook rijp voor, ondanks zijn knulligheid tegen Feyenoord afgelopen zondag. PSV heeft Hidde Jurjus achter de hand, maar durft het de 23-jarige goalie al tot basisspeler aan te wijzen of kiest het voor een overbruggingsjaar met een andere meer ervaren doelman?

Centrale verdediger
Wil je de onoverwinnelijkheid van een kampioen hebben, dan moet je centrale verdediging dichtgetimmerd zijn. Met Héctor Moreno is dat aan één kant het geval, maar de andere kant van het defensieve hart is te onzeker om stabiel te presteren. Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab zijn niet de verdedigers waar je week in, week uit op kan bouwen en dus is de komst van een betrouwbare centrale verdediger welkom.

Linksback
Jetro Willems verlengde zijn aflopende contract met één jaar om in de zomer voor een goed bedrag verkocht te worden en dus zal er een gat op de linksbackpositie ontstaan. Met AZ’er Ridgeciano Haps loopt er al een goede optie in Nederland rond die wacht op zijn kans in de top van de Eredivisie.

Middenvelder
De linie waar het meeste werk aan de winkel is voor PSV is het middenveld. Met huurlingen Marco van Ginkel en Siem de Jong die in principe terugkeren naar hun clubs en Andrés Guardado die toe lijkt aan zijn Amerikaanse avontuur wordt het middenveld van PSV flink uitgedund. Blijft over: Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar én Davy Pröpper, waarvan de kans groot is dat hij na dit seizoen de stap naar het buitenland gaat maken. Met het doorschuiven van een talent als Dante Rigo los je een deel van het probleem op, maar op het middenveld zullen er zeker twee, misschien wel drie spelers bij moeten komen.

Buitenspeler
Verwacht werd dat PSV deze winter al een nieuwe buitenspeler zou aantrekken na het vertrek van Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon, maar Brands hield zich opvallend stil op de transfermarkt. En nu blijkt dat op de vleugels een van de grootste problemen van PSV ligt. Steven Bergwijn krijgt het vertrouwen maar niet en Gaston Pereiro lost als vleugelspeler én aanvallende middenvelder de verwachtingen niet in. Jürgen Locadia is op de terugweg, maar is ook geen pure buitenspeler. PSV heeft dringend behoefte aan een echte vleugelflitser die met snelheid, acties en voorzetten voor diepgang kan zorgen.



Wie moet PSV na dit seizoen aantrekken? Discussieer mee in de comments!