Alex Pastoor
NOS VoetbalAangepast

Pastoor gaat voor Rotterdamse dubbel

De landstitel voor Feyenoord en de beker voor Sparta. Het gebeurde in 1962. Als het aan Sparta-trainer Alex Pastoor ligt, wordt het ook dit jaar dubbel feest in Rotterdam. "Als God het wil natuurlijk", grapt hij.

Woensdag treden de Spartanen in de halve finale aan tegen Vitesse. "Het is het enige waar we voor gaan", gaat Pastoor verder. "Voor een zilveren, bronzen of houten plak spelen we niet. Het is erop of eronder. Zo hebben we elke wedstrijd gespeeld en zo spelen we deze wedstrijd ook."

Breuer: duel met PSV als voorbeeld

Toen Sparta in 1996 voor het laatst de bekerfinale speelde tegen PSV (5-2 verlies) was verdediger Michel Breuer al bijna prof. Hij begon zijn loopbaan in 1998 bij Excelsior, won in 2009 de bekerfinale met sc Heerenveen en kwam drie jaar geleden via NEC bij Sparta terecht.

Michel Breuer

"Een nieuwe beker is nog wel een eindje weg", beseft Breuer. "We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. We willen spelen zoals we deden tegen PSV (3-1 winst in tweede ronde, red.). Dat was een mooi voorbeeld van wat Vitesse ook kan verwachten."

Geoefend op strafschoppen

Na de competitiezege van afgelopen zaterdag bij NEC (0-1), de eerste sinds november, is het vertrouwen terug bij Sparta. En mocht het evenals in de voorgaande bekerwedstrijd tegen FC Volendam op strafschoppen aankomen, is Sparta goed voorbereid. "Strafschoppen nemen is altijd onderdeel van onze training", aldus Pastoor. "Het ging vandaag niet zo onaardig."

Breuer was tegen Volendam nog de derde strafschoppennemer en miste. Ondanks die misser verwacht Breuer woensdag weer op het lijstje van Pastoor te staan als er strafschoppen genomen moeten worden. "Als ik dan nog in het veld sta wel."

Sparta is klaar voor halve finale tegen Vitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl