Van Basten glimlacht: "Iedereen had er vrede mee"

28 februari 2017, 14:57

Marco van Basten pleit als Chief Officer for Technical Development voor veel innovatieve veranderingen in het voetbal en vindt het daarom prachtig dat de eredivisiekraker van afgelopen weekend door de doellijntechnologie beslist werd. Feyenoord won dankzij het Hawk-Eye-systeem met 2-1 van PSV en dat vond Van Basten mooi om te zien.

"Het gaat erom dat eerlijkheid in het spel zo goed mogelijk en voor honderd procent geboden wordt", zegt Van Basten tegen de NOS over de doorslaggevende rol van de doellijntechnologie in De Kuip. "Heel mooi en goed en duidelijk dat iedereen er vrede mee had. Van de scheidsrechter tot spelers tot de coaches tot de supporters. Iedereen kon met een gerust hart naar huis", stelt Van Basten, die sinds 1 oktober verbonden is aan de FIFA.

In de slotfase van de kraker tussen Feyenoord en PSV knikte Jan-Arie van der Heijden richting het doel. De inzet werd gekeerd door Jeroen Zoet, maar de doelman van PSV trok de bal vervolgens alsnog over de eigen doellijn. Dat dit zo was, kreeg scheidsrechter Bas Nijhuis door via zijn horloge. "Uiteindelijk heeft een eerlijk fenomeen de wedstrijd beslist. Dat is leuker en beter dan de eeuwige discussie over wat wel en niet de juiste beslissing. Hier hoeven we gelukkig niet over te discussiëren", glimlacht Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen