Van Raaij over PSV: "Vol aan de slag voor volgend seizoen"

28 februari 2017, 14:14

Harry van Raaij baalt ervan dat PSV door de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen zondag zo goed als uitgeschakeld is in de titelstrijd en ook weinig kans maakt op het spelen van de voorronde van de Champions League. Dat was in zijn tijd als voorzitter van de Eindhovense club, van 1996 tot 2004, wel anders.

"Ik heb in mijn periode in het bestuur nooit een situatie meegemaakt waarin PSV zich niet plaatste voor de Champions League, dus kan me niet helemaal verplaatsen in de situatie van nu", zegt Van Raaij in een soort opiniepeiling van het Eindhovens Dagblad over de situatie waarin PSV verkeert. "Destijds was het wel zo dat Nederland een aantal keren drie plekken had en nu maar twee. Dat is een wezenlijk verschil. Kansloos is de club daarvoor nu niet, al gaat het niet meevallen. PSV moet er alles aan doen om de voorrondes via plaats twee nog te bereiken, hoewel de achterstand en teleurstelling nu ongetwijfeld groot is."

"Het is zorgelijk dat het seizoen al voor maart is mislukt en dat komt niet vaak voor. Toch is het niet zo makkelijk om de vinger nu precies op de zere plek te leggen", geeft Van Raaij aan. De oud-voorzitter adviseert PSV wel aan om in actie te komen. "Ik vind dat er met Toon Gerbrands en Marcel Brands verstandige mensen aan het roer zitten, die moeten bepalen of de groep een nieuwe impuls nodig heeft. Te lang niets veranderen in de technische staf op de momenten dat het goed gaat, is meestal een valkuil. Datzelfde geldt voor de spelersgroep. PSV kan nu nog voor de tweede plek gaan, maar kan ook al vol aan de slag voor komend seizoen."

Lees ook: PSV'ers realistisch: "Strijd om plek twee nu belangrijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen