PSV moet Ajax kopiëren: 'Dolberg, Van de Beek, Nouri, Kluivert en De Ligt...'

PSV moet Ajax kopiëren: 'Dolberg, Van de Beek, Nouri, Kluivert en De Ligt...'

28-02-2017 07:11
31

Aad de Mos is van mening dat PSV de huidige situatie heel goed moet analyseren. Is het tijd voor een nieuwe trainer? En wat kan de clubleiding doen om de talenten te testen? De Mos vergelijkt het geheel met Ajax.

Eerst gaat hij in op de positie van trainer Phillip Cocu, die de afgelopen twee jaren kampioen werd met PSV. "Soms is de chemie uitgewerkt. Daar moet PSV serieus naar kijken en eens goed met Phillip Cocu over praten", aldus De Mos in De Telegraaf. "Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Je gaat weleens een jaar te lang door. Daar moet je als trainer en als club volwassen in staan."

Een trainerswissel kan goed uitpakken. "Zodat een nieuwe trainer er blanco in kan stappen en grotendeels zijn eigen groep kan samenstellen", vindt De Mos, die de komende wedstrijden zou gebruiken om talenten te testen. "Bij Ajax hebben jongens als Dolberg, Van de Beek, Nouri, Kluivert en De Ligt al volop de kans gekregen. Waarom zou PSV nu geen kansen geven aan de eigen grootste talenten van diezelfde generatie, zoals Rigo, Lammers en Obispo?"

Het kost in ieder geval de nodige tijd om een nieuw team op te bouwen. "Daarom zou het zomaar kunnen dat PSV een langere periode in de achtervolging zal moeten op Feyenoord en Ajax."