Lammers: Het grootste succes van PSV? O ja, natuurlijk. Nu je het zegt

Lammers: "Het grootste succes van PSV? O ja, natuurlijk. Nu je het zegt"

20-02-2017 21:19
15

PSV A1 ontvangt dinsdag de leeftijdsgenoten van Benfica in Philips Stadion. Sam Lammers sluit aan bij de A-junioren voor het belangrijke duel in de UEFA Youth League. 

Doorgaans zit Lammers bij de selectie van het eerste elftal en speelt hij voornamelijk wedstrijden voor Jong PSV. Voor het Europese duel meldt hij zich eenmalig weer bij de A1. "Dat hebben we eerder al zo afgesproken en ik ben blij dat ik hier weer mee mag spelen. Want dit toernooi is echt uniek. Hopen dat we de kwartfinale halen", zegt Lammers tegen Omroep Brabant

In 1988 won PSV de Europa Cup I ten koste van... Benfica. Zo'n negen jaar later werd Lammers geboren en dus gaat er niet meteen een lampje branden. "Het grootste succes van PSV? O ja, natuurlijk. Nu je het zegt. Ik heb daar wel eens beelden van gezien. De uitslag? Geen idee, maar ik weet wel dat ze 'm hebben gewonnen", zegt de spits. 

De Europacup-zege staat Geert Brusselers, trainer van PSV A1, nog wel bij. "Dat was ver voor de tijd tijd van die jongens, maar ik was er destijds bij. In Stuttgart. Een leuke vergelijking tussen het verleden van PSV en nu dus zoveel later met de toekomst ook weer tegen Benfica", besluit Brusselers. PSV A1-Benfica A1 begint dinsdagavond om 18.00 uur in het Philips Stadion.