Van Ginkel: 'Liever kampioen met Chelsea als bankzitter dan derde met PSV'

Van Ginkel: 'Liever kampioen met Chelsea als bankzitter dan derde met PSV'

20-02-2017 20:20
62

Marco van Ginkel kreeg maandagavond in het televisieprogramma Peptalk van Ziggosport een aantal vragen op zich afgevuurd. De middenvelder erkende onder meer dat hij Feyenoord liever de titel ziet pakken dan Ajax.

Van Ginkel werd in het televisieprogramma een aantal stellingen voorgelegd door presentator Jack van Gelder. De middenvelder verkoos na enige twijfel een 'kampioen met Chelsea als bankzitter' dan 'een derde plek met PSV als basisspeler'. Ook vindt Van Ginkel José Mourinho een betere trainer dan Antonio Conte. "Maar met Conte heb ik maar een paar weken samengewerkt, vandaar mijn keuze voor Mourinho."

Mocht PSV uiteindelijk geen landskampioen worden, dan weet Van Ginkel wie van de twee overige titelconcurrenten hij het kampioenschap het meest gunt. "Feyenoord eerder dan Ajax", klinkt het stellig. "Dat hoor je van iedereen!", roept Van Gelder uit. Op de stelling of Van Ginkel een plekje in het Nederlands elftal verdient, moet hij even nadenken. "Ja, als ik zo doorga als nu uiteindelijk wel."