PSV wacht al vier jaar op nieuw bekersucces

Reacties

PSV hoopt na drie seizoenen weer ver te komen in het KNVB-bekertoernooi. Dinsdag gaat de ploeg van trainer Phillip Cocu in de tweede ronde op bezoek bij Sparta Rotterdam (aftrap 20.45 uur).

PSV wacht al vier jaar op nieuw bekersucces

In 2012 kon PSV voor het laatst De Dennenappel in de prijzenkast zetten. Heracles Almelo dolf in de finale het onderspit: 3-0. De Eindhovenaren hebben De Kuip sinds de met 1-2 verloren finale van een jaar later tegen AZ niet meer in zicht gehad. Twee keer was Roda JC Kerkrade te sterk, maar dit seizoen rekende PSV in de eerste ronde overtuigend af met de Limburgers: 4-0.

Even leek Roda in de beker de angstgegner te worden van de Eindhovense club. In het seizoen 2013/14, waarin de geelzwarten uit de Eredivisie degradeerden, ging PSV in het eigen Philips Stadion in de derde ronde onderuit: 1-3. De late treffer van Joshua Brenet was er slechts een voor de statistieken.

Roda JC (boven, 2013) en FC Utrecht (onder, 2016) vieren hun bekerzeges in het Philips Stadion.
Roda JC (boven, 2013) en FC Utrecht (onder, 2016) vieren hun bekerzeges in het Philips Stadion.

Een seizoen later, met Roda uitkomend in de Jupiler League, was de achtste finale in het Parkstad Limburg Stadion een stuk spannender. Tot tweemaal toe maakte Luuk de Jong een voorsprong van de thuisploeg goed. Uiteindelijk zorgde Hicham Faik in de verlenging met een rake vrije trap voor de winst van Roda.

En dan ging het eerder dit kalenderjaar weer mis voor PSV toen FC Utrecht in Eindhoven met 1-3 won. Bart Ramselaar, nu in dienst van PSV, scoorde twee keer voor de bezoekers. Een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin bepaalde de eindstand op 1-3, maar PSV was kansloos in eigen huis.

Met een bezoek aan Sparta hoopt PSV nu een goed vervolg te geven aan de overtuigende winst op Roda in september. Zaterdag wonnen de Eindhovenaren in de competitie moeizaam met 1-0 van de Rotterdammers. 'De overwinning was erg noodzakelijk', zegt Cocu op de clubsite. 'Ik had liever gezien dat we meer hadden gescoord, maar deze zege moet een vervolg krijgen. We moeten goed voor de dag komen tegen Sparta, zodat we het positieve gevoel kunnen doortrekken.'

De laatste tien bekeravonturen van PSV
2006/07 Kwartfinale
2007/08 Gediskwalificeerd*
2008/09 Derde ronde
2009/10 Kwartfinale
2010/11 Kwartfinale
2011/12 Winnaar
2012/13 Finale
2013/14 Derde ronde
2014/15 Achtste finale
2015/16 Kwartfinale

*In het seizoen 2007/08 werd PSV gediskwalificeerd in het KNVB-bekertoernooi doordat de club in de tweede ronde tegen Jong SC Heerenveen (0-3 winst) de geschorste Manuel da Costa had opgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.