Pastoor: 'Als je van dat koord af sodemietert, land je spectaculair in het net'

Pastoor: 'Als je van dat koord af sodemietert, land je spectaculair in het net'

25-10-2016 08:06
1

Sparta Rotterdam maakte zaterdag in het eerste kwartier een sterke indruk tegen PSV. Volgens trainer Alex Pastoor zijn de batterijen voldoende opgeladen voor de onderlinge ontmoeting in de tweede ronde van de KNVB Beker dinsdagavond.

"We hebben daar toen over het algemeen laten zien wat we kunnen", zegt Pastoor in De Telegraaf. Hij denkt echter dat er weinig parallellen vallen te trekken tussen beide wedstrijden. "Je moet deze duels los van elkaar zien. Bij een bekerwedstrijd komt er toch een andere dynamiek kijken."

"Je ziet heel vaak dat spelers die bij de underdog spelen - vaak bij amateurclubs of ploegen uit de Eerste Divisie tegen een Eredivisie-team - gaan koorddansen, waarbij het vangnet heel groot en nog nieuw is", legt Pastoor uit. "Als je van dat koord af sodemietert, is er niks aan de hand en land je spectaculair in het net. Dat vangnet is er bij competitieduels niet. Het gevoel niks te verliezen te hebben, geeft veel vrijheden aan de spelers met een creatieve geest."

"Een stunt zou mooi zijn", geeft aanvoerder Michel Breuer aan tegenover RTV Rijnmond. "We hebben zaterdag veel goede dingen gedaan met druk zetten en kansen creëren. We moeten proberen om dat in de volgende wedstrijd langer vol te houden", aldus de verdediger. Sparta ging in Eindhoven met 1-0 onderuit door een goal van Bart Ramselaar. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar op Het Kasteel.