Pasveer gewaardeerd: "Maar uiteindelijk wil je spelen"

25 oktober 2016, 07:57

Door een blessure bij Jeroen Zoet mocht Remko Pasveer afgelopen zaterdag opdraven in de met 1-0 gewonnen eredivisiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Vanavond (dinsdag, aftrap 20.45 uur) zal hij weer onder de lat staan tegen de Rotterdamse club, die PSV in het bekertoernooi ontvangt op Het Kasteel. Zoals de afgelopen seizoenen ook het geval was, mag Pasveer dit jaar weer keepen in de bekerduels van de Eindhovenaren. Successen leverde dat voorgaande jaren nog niet op.

"Het moet nu ook maar eens gebeuren in de beker", zegt Pasveer daarom in De Telegraaf. "Ik vind dat daar wel een taak ligt voor ons als team. Ik zal er alles aan doen om te proberen de jongens zo scherp mogelijk te krijgen. Wat mij betreft ligt er een extra lading op om de finale te halen", stelt de goalie. Sinds Pasveer in de zomer van 2014 de overstap maakte naar PSV, verdedigde hij het doel van de Eindhovense hoofdmacht in acht bekerwedstrijden en drie competitieduels.

Voor Pasveer is het niet altijd gemakkelijk om Zoet voor zich te dulden in de hiërarchie bij PSV, maar volgens coach Phillip Cocu is de reservedoelman altijd professioneel. "Remko stelt zich altijd positief op voor het team. Dit is zijn toernooi. Ik vind dat de groep een signaal moet afgeven aan Remko, dat ze dit heel serieus oppakken en zo lang mogelijk in het toernooi willen blijven. Dat dit de afgelopen seizoenen niet is gelukt, is voor hem teleurstellend geweest", aldus Cocu in de hierboven genoemde ochtendkrant. "Remko heeft een zware concurrent aan Jeroen, die het goed doet, maar hij is een zeer gewaardeerde speler in onze selectie. Als er een beroep op hem wordt gedaan, staat hij er, zoals Remko afgelopen zaterdag niet voor het eerst heeft laten zien."

Maar waardering of niet, het draait voor Pasveer uiteindelijk ook om speeltijd. "Het is mooi als je wordt gewaardeerd, maar uiteindelijk is dit niet wat je wil. Je wil alles spelen en niet alleen buiten het veld, maar ook in de wedstrijden belangrijk zijn voor het team. Daarom was ik ook blij dat ik er afgelopen zaterdag stond op het moment dat dat moest."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen