PSV-reserve: 'Het is mooi als je wordt gewaardeerd, maar dit is niet wat je wil'

PSV-reserve: 'Het is mooi als je wordt gewaardeerd, maar dit is niet wat je wil'

25-10-2016 07:14
3

Remko Pasveer waakt voor opnieuw een vroege bekeraftocht van PSV. De tweede doelman krijgt in de KNVB Beker steevast zijn kans, maar de voorbije jaren beleefde hij daar weinig plezier aan.

PSV won sinds de millenniumwisseling pas tweemaal het bekertoernooi en werd de afgelopen drie seizoenen steeds voortijdig uitgeschakeld. "Ik vind dat daar wel een taak ligt voor ons als team", zegt Pasveer in De Telegraaf. "Ik zal er alles aan doen om te proberen de jongens zo scherp mogelijk te krijgen. Wat mij betreft ligt er een extra lading op om de finale te halen."

Tegenover bekernederlagen tegen Roda JC en FC Utrecht stonden in de tweede seizoenshelft van de seizoenen 2014/'15 en 2015/'16 haast foutloze reeksen van vijftien competitiezeges. Dat frustreert, erkent Pasveer. "Het is lastig te accepteren als je in een seizoen zit waarin in de competitie heel goed wordt gespeeld en alles lukt. Maar spelers kunnen ook een mindere dag hebben. Het is niet helemaal eerlijk om te zeggen dat ze er dan in de beker bewust minder aan doen."

Pasveer moet normaal gesproken Jeroen Zoet boven zich dulden in de pikorde. Hij overwoog afgelopen zomer een vertrek, maar de Champions League hield hem in Eindhoven. "Het is mooi als je wordt gewaardeerd, maar uiteindelijk is dit niet wat je wil. Daarom was ik ook blij dat ik er afgelopen zaterdag stond op het moment dat dat moest."