De Jong 'stuk minder': 'Hij is ook geen speler die kan terugvallen op zijn talent'

De Jong 'stuk minder': 'Hij is ook geen speler die kan terugvallen op zijn talent'

24-10-2016 18:15
4

PSV-aanvoerder Luuk de Jong kent op zijn zachtst gezegd geen gelukkige start van het seizoen. De spits scoort nauwelijks en kan ook voetballend niet imponeren na de zomerstop, zo ziet ook PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink.

Ook de teamprestaties laten in de eerste maanden van het seizoen veel te wensen over. "De Jong is de vedette van dit elftal", begint Elfrink tegen EDtv. "Op het moment dat het dan niet loopt bij PSV krijgt hij het om de oren, dat hoort erbij. Daar zal hij aan moeten wennen, want het is voor het eerst dat hij onder vuur ligt bij PSV."

De Jong scoorde in de eerste tien wedstrijden maar drie keer en dat is volgens de PSV-fans te weinig. "De kritiek is wel deels terecht", vindt Elfrink. "Hij haalt niet het niveau dat hij vorig seizoen wel haalde, het is een stuk minder. Luuk de Jong is ook geen speler die kan terugvallen op zijn talent, hij moet het echt van wilskracht en fysiek hebben. Bij PSV moet hij honderd procent zijn, dan is hij heel waardevol. Maar als het iets minder is, is het ook bijna gelijk onder de maat.