'Als PSV met 1-0 of 2-0 achter was gekomen hadden ze niets kunnen zeggen'

'Als PSV met 1-0 of 2-0 achter was gekomen hadden ze niets kunnen zeggen'

24-10-2016 10:19
3

Door de remise tussen Feyenoord en Ajax (1-1) is PSV twee punten ingelopen op de titelconcurrenten. Dat is ook meteen één van de weinige Eindhovense lichtpuntjes van afgelopen weekend, stellen Willy en René van de Kerkhof.

"Dat ze zijn ingelopen is de enige verdienste van dit weekend", zeggen de broers in gesprek met Omroep Brabant. Willy en René dachten even dat PSV in groene shirts aan de aftrap was verschenen zaterdag. "Maar het was Sparta. Ze creëerden mooie kansen en als PSV met 1-0 of 2-0 achter was gekomen hadden ze er niets over kunnen zeggen", aldus René.

Wedden

Meer odds

Volgens Willy is een gebrek aan zelfvertrouwen het grootste euvel van PSV. "Het is te hopen dat ze zich snel herpakken want dit is niet PSV-waardig." Ook steunpilaren als Luuk de Jong en Andrés Guardado laten het momenteel afweten. "Als je zelf niet in vorm bent dan kun je moeilijk het voortouw nemen. Luuk werkt keihard, maar het zit ‘m niet mee. Hij moet terug naar de basis."

Willy was wel te spreken over invallers Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko, maar vooral doelpuntenmaker Bart Ramselaar maakte een goede indruk. "Wat hij deed had Narsingh in de eerste helft moeten doen. PSV speelt dinsdag tegen Sparta en zaterdag tegen Vitesse. Misschien wordt dat de ommekeer want ze spelen uit op dit moment sterker dan thuis."