VP's Elftal van de Week: El Ahmadi, twee Ajacieden en Heerenveen-duo

VP's Elftal van de Week: El Ahmadi, twee Ajacieden en Heerenveen-duo

24-10-2016 10:00
16

Alles draaide tijdens Eredivisie-speelronde tien om de kraker tussen Feyenoord en Ajax (1-1). Landskampioen PSV won met de hakken over de sloot van Sparta, AZ won opnieuw niet en sc Heerenveen blijft het maar goed doen. Welke spelers kunnen terugkijken op een lekker weekend? VoetbalPrimeur stelde een elftal samen vol uitblinkers. 

Mickey van der Hart (PEC Zwolle) 
Voor de eerste keer dit seizoen slaagde Van der Hart er in om zijn doel schoon te houden. PEC boekte een 2-0 overwinning bij Excelsior en begint na een dramatische seizoensstart langzaamaan te klimmen op de ranglijst. 

Davinson Sánchez (Ajax) 
Het was een interessante test, tegen Eredivisie-topscorer Nicolai Jörgensen. Sánchez scoorde een ruime voldoende. De twintigjarige Colombiaan van Ajax is al weken in bloedvorm en liet het ook in een absolute topwedstrijd niet afweten. 

Jerry St. Juste (sc Heerenveen) 
Waarschijnlijk de meest opvallende goal van het weekend -  misschien zelfs van het seizoen. Op één schoen soleerde St. Juste naar de goal van Heracles Almelo-goal, om vervolgens fraai raak te schieten met links. Speelde verder ook uitstekend. De Held op Sokken van Heerenveen. 

Dario Dumic (NEC) 
Bracht het Gofferstadion in totale extase door in de slotfase van het thuisduel met Vitesse voor de gelijkmaker te tekenen. Dumic is áltijd dreigend bij dode spelsituaties en bewees ook nu weer zijn waarde voor NEC. 

Albert Rusnák (FC Groningen) 
Eindelijk was-ie weer eens belangrijk voor FC Groningen. Rusnák worstelt al het hele seizoen met zijn vorm, maar zondagmiddag stond de Slowaak er toen er hard nodig was. Had een belangrijk aandeel in de 2-0 zege op AZ. 

Karim El Ahmadi (Feyenoord) 
De boeiende topper tussen Feyenoord en Ajax werd voor een groot deel geregisseerd door El Ahmadi. De Marokkaanse routinier, die sowieso een uitstekend seizoen kent, had de touwtjes in handen op het middenveld. 

Bart Ramselaar (PSV)
Wat had PSV het weer moeilijk in eigen huis. Miljoenenaankoop Ramselaar flikt 't uiteindelijk voor de regerend landskampioen. In de slotfase van het thuisduel met Sparta tekende de fijnbesnaarde middenvelder voor de enige treffer. 

Mateusz Klich (FC Twente) 
De imponerende vijfde plaats van FC Twente is heus niet alleen te danken aan de goals van Enes Ünal. Mateusz Klich blinkt al weken uit op het middenveld. Niet met doelpunten of spectaculaire acties. De Pool houdt het simpel, neemt de leiding en leidt zelden tot nooit balverlies. Nu al onmisbaar voor de ploeg van trainer René Hake. 

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Samba Sam had het ouderwets op zijn heupen tijdens de ontmoeting tussen Heerenveen en Heracles (3-1). Scoorde één keer, raakte ook nog de paal en en was simpelweg niet te stuiten door de defensie van de gasten. Man van de wedstrijd. Larsson staat nu al op vijf competitiegoals, één minder dan in het hele vorige seizoen. 

Kasper Dolberg (Ajax) 
Niet geweldig spelen en dan toch zó koel blijven bij een kans. De negentienjarige Dolberg deed 't, zondag in De Kuip. Hakim Ziyech stuurde de Deen diep, waarna hij zich langs bewaker Jan-Arie van der Heijden frommelde en fraai raak stiftte. Heeft de potentie om een héle grote te worden. 

Sébastien Haller (FC Utrecht) 
Haller kende - net als heel FC Utrecht - een moeilijke fase tijdens de eerste weken van het seizoen. Inmiddels lijkt de Franse goalgetter weer lekker in zijn vel te zitten. Bezorgde zijn ploeg hoogstpersoonlijk de overwinning door in de blessuretijd te scoren in Tilburg.