De Jong ergert zich aan aanhang: Voor mij zijn dat geen echte supporters

De Jong ergert zich aan aanhang: "Voor mij zijn dat geen echte supporters"

24-10-2016 07:10
29

Luuk de Jong heeft zich kritisch uitgelaten over de aanhang van PSV. De aanvoerder van de lanskampioen ergert zich aan het gefluit van een deel van de supporters. Zij hebben zich met name op Luciano Narsingh gericht.

Het publiek wordt in Eindhoven op het moment niet veel verwend. Toch hoopt De Jong op meer steun. "Ik vind dat jammer", zegt hij in De Telegraaf. "Ik heb het gevoel dat de jongens alles doen met de beste intenties en dan is het jammer dat sommige supporters er zo op reageren. Het gaat, denk ik, maar om een handjevol mensen, maar voor mij zijn dat geen echte supporters."

De Jong vervolgt: "Als het even niet loopt, is het enige wat je kunt doen je team blijven steunen. Veel mensen doen dat ook, maar een handjevol doet dat niet. Het zijn niet veel mensen, maar het is wel heel irritant. Als team moeten we proberen ons daar niet te veel van aan te trekken en gewoon door te gaan."

Debet aan het gefluit zijn ook de gemiste kansen. "Het is lastig om over gemiste kansen te praten", zegt De Jong in De Volkskrant. "Iedereen die een kans krijgt, wil een doelpunt maken. Er gaat niemand op de keeper af met de intentie om expres te missen. Als we wisten waar het aan lag, hadden we het al lang veranderd."

Eén van de dingen die de PSV-spits doet is videobeelden bekijken met spitsentrainer Luc Nilis. "Hij zegt dat ik de ruimte voor mezelf moet creëren. Daardoor is het voor een verdediger moeilijker om mij vast te pakken en kan ik meer kracht zetten bij een kopbal."

Lees ook: Willems niet blij met fans: "Dáár zijn supporters voor. Dán zijn ze twaalfde man"