Jonge PSV'er voelt warmte: Zeker mooi dat de fans zo positief reageren

Jonge PSV'er voelt warmte: "Zeker mooi dat de fans zo positief reageren"

24-10-2016 06:30
13

Het seizoen is nog jong, maar PSV-talent Steven Berwijn timmert al behoorlijk aan de weg in Eindhoven. De negentienjarige aanvaller mocht zaterdagavond ook tegen Sparta Rotterdam (1-0 winst) laten zien tot wat hij in staat is. VoetbalPrimeur sprak na afloop met Bergwijn.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Met nog een half uur op de klok mocht je invallen. Ben je tevreden met wat je hebt laten zien?
"Mwah, ik heb er gemengde gevoelens aan overgehouden, want ik had gewoon moeten scoren. Ik had ook een paar mogelijkheden, maar ze gingen er niet in. Dat is frustrerend. Met mijn spel ben ik tevreden, dat zag er goed uit. Maar die goals moeten wel een keer gaan vallen."

Zit jij je te verbijten op de bank wanneer de openingstreffer zo lang uitblijft?
"Ik wil natuurlijk altijd spelen, maar vooral op zulke momenten heb je zo'n gevoel van: ik wil beslissend zijn. Het teambelang staat voorop, maar je zit naar mate de wedstrijd vordert wel te popelen om je kans te pakken."

Na ruim een uur spelen kwam je in het veld voor Luciano Narsingh. Het publiek veerde op en leek te snakken naar jouw frisse en flitsende spel. Krijg jij dat gevoel ook?
"Ja, eerlijk gezegd wel. Het is zeker mooi dat het publiek zo positief op mij reageert. Dat geeft een warm gevoel. De spelers die er tot mijn wissel in stonden, hebben ook genoeg kansen gecreëerd, maar ze gingen er helaas niet in. Het is wel mooi dat ik ook van de fans het vertrouwen krijg."

Je bent nog jong en je denkt ongetwijfeld na over je toekomst. Memphis Depay zou voor jou een prachtig voorbeeld kunnen zijn. Zie jij dat ook zo?
"Hij heeft een mooie stap gemaakt, maar aan zulke dingen wil ik nog niet denken. Ik ben op zich tevreden met mijn rol. Maar ik wil sowieso niet te ver vooruitkijken. Ik ben tevreden bij PSV, ik krijg veel minuten van de trainer. Ik moet eerst veel wedstrijden gaan spelen en doelpunten gaan maken. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Maar uiteindelijk droom ik wel van een overstap naar Engeland, maar zover zijn we nog lang niet."