Russische media zien strijdvaardig PSV

38
0

De diverse kranten in Rusland waren het er donderdagmorgen over eens dat Rostov een lastige avond had en dat het kostbare punt zwaarbevochten was.

‘In tegenstelling tot het jonge Ajax, dat aan de Don een pak rammel kreeg, beschikt de kampioen van Nederland over veel ervaring’, schrijft Sport Express. ‘PSV kwam tot twee keer toe op achterstand, maar kan een stootje verdragen. Dat weten we sinds vorig jaar, toen CSKA Moskou na een 3-0 ruststand ternauwernood de zege pakte.’

‘Ditmaal kwam de bezoekende ploeg in de slotseconden van de eerste helft langszij’, vervolgt Sport Express. ‘In de tweede helft vocht Rostov in paniek om stand te houden. Tot het laatste fluitsignaal stonden ze onder druk, maar het duel eindigde in een gelijkspel.’

Championat had vooral aandacht voor het matige verdedigen van de thuisploeg. ‘De inspanningen van Rostov voorin werden teniet gedaan in de defensie. Veel mensen voorspelden dat dit voor Rostov de enige kans was om punten te halen in deze poule. De ploeg gebruikte zijn ’troef’ vakkundig, maar het was niet genoeg.’ Volgens Championat ontbrak het de Russen aan geluk in de eerste helft. ‘Rostov had in de eerste helft pech bij de tegengoals. Als je echter een penalty keert, mag je niet te hard klagen.’