NOS VoetbalAangepast

PSV: 100 doelpunten in 100 Champions League-duels

PSV stond woensdagavond in het duel met het Russische FK Rostov voor de honderdste keer aan de aftrap van een Champions League-wedstrijd. Het doelpunt waarmee Luuk de Jong tekende voor de 2-2 was en passant ook de honderdste voor PSV in het miljoenenbal.

Een overzicht van enkele memorabele PSV-wedstrijden in de Champions League.

Het Litouwse Zalgiris Vilnius was in het seizoen 1992/1993 de eerste opponent van de Eindhovenaren in de voorronde van de Champions League. Nadat Erwin Koeman voor de 1-0 had getekend, werd het uiteindelijk 6-0 in Eindhoven.

Erwin Koeman tekent in 1992 voor het eerste doelpunt van PSV in de voorronde van de Champions League tegen Zalgiris Vilnius

FC Porto is in dat seizoen de eerste tegenstander van PSV in de groepsfase. Dankzij twee doelpunten van Romario wordt het 2-2 in Porto.

Romario in actie in het duel met Porto in het seizoen 1992/1993

In het seizoen 1997/1998 verslaat PSV tot twee keer toe Newcastle United in de groepsfase. In Eindhoven wordt het 1-0 en enkele weken later wordt het dankzij de Belgen Luc Nilis en Gilles de Bilde 0-2.

PSV'er Gilles de Bilde tekent voor de 0-2 tegen Newcastle United in het seizoen 1997/1998

In het seizoen 1999/2000 eindigt PSV weliswaar als laatste in de groep, maar verslaat het wel in eigen huis Bayern München. Het koningskoppel Luc Nilis/Ruud van Nistelrooij tekent voor beide treffers in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Luc Nilis (l) en Ruud van Nistelrooij legden in 1999 samen Bayern München over de knie (2-1)

Een seizoen later wordt er weer gewonnen van een grootmacht in het Europese voetbal. In de groepsfase trakteren Wilfred Bouma, Mark van Bommel en Mateja Kezman Manchester United op een 3-1 nederlaag.

In de groepsfase van het seizoen 2000/2001 trakteerden Wilfred Bouma, Mark van Bommel en Mateja Kezman Manchester United op een 3-1 nederlaag

In 2005 dringt PSV door tot de halve finales. In de kwartfinales is Olympique Lyon de tegenstander. Na twee keer 1-1 moeten in Eindhoven strafschoppen de beslissing brengen.

Na missers van Michael Essien en Eric Abidal schiet PSV-spits Robert de beslissende strafschop binnen.

Robert schiet PSV in 2005 na strafschoppen tegen Olympique Lyon naar de halve finales
Phillip Cocu maakt in het seizoen 2004/2005 de 3-1 tegen AC Milan, maar dat bleek niet genoeg om de finale te halen

Alex lijkt in het seizoen 2006/2007 de schlemiel te worden tegen Arsenal wanneer hij in de achtste finales in de return in Londen een eigen doelpunt maakt.

PSV won de eerste wedstrijd met 1-0 dus lang lijkt het duel uit te draaien op een verlenging. Maar dan toornt Alex vlak voor tijd boven zijn tegenstanders uit en kopt de bal tegen de touwen: 1-1 en PSV is door.

Alex maakte in het seizoen 2006/2007 een eigen doelpunt tegen Arsenal, maar maakte het ruimschoots goed door zelf de beslissende 1-1 te maken

Vorig seizoen moest PSV het opnemen tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Voormalig PSV'er Memphis Depay opende de score, maar Hector Moreno en Luciano Narsingh bezorgden de Eindhovenaren een 2-1 zege op de Engelse grootmacht.

Vorig seizoen won PSV nog in eigen huis van Manchester United

In de achtste finales was Narsingh echter de zondebok van PSV. In de beslissende strafschoppenserie tegen Atlético Madrid schoot hij op de lat en werd PSV uitgeschakeld.

Luciano Narsingh miste vorig seizoen de beslissende strafschop tegen Atlético Madrid

Het huidige Champions League-seizoen begon in mineur voor PSV met een nederlaag tegen Atlético. Het tweede duel tegen FK Rostov is het honderdste duel dat PSV speelde in de Champions League.

PSV pakte een punt en verdiende nog een mijlpaal. De 2-2 van Luuk de Jong was de honderdste treffer voor de Eindhovenaren.

Luuk de Jong tekent in de honderdste wedstrijd van PSV voor de honderdste goal van PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl