Luuk de Jong
NOS VoetbalAangepast

'Iedereen die achter die bal gaat staan, wil 'm erin schieten'

Twee goals maken in een uitwedstrijd in de Champions League, dat gebeurt niet vaak. En als het wel gebeurt, is het veelal goed voor drie punten. Maar niet voor PSV, dat na de 2-2 in het Zuid-Russische Rostov met gemengde gevoelens de kleedkamer opzocht. "Dit is vooral zonde", zei aanvoerder Luuk de Jong.

Bitter was vooral de gemiste strafschop van Davy Pröpper in de tweede helft. Het was de ideale gelegenheid om de zege veilig te stellen. Het is de vierde strafschop op rij in de Champions League die door PSV onbenut wordt gelaten. Van de laatste negentien strafschoppen die de ploeg mocht nemen, werden er liefst twaalf gemist.

'Iedereen die achter die bal gaat staan, wil ´m erin schieten'

De Jong zocht na afloop naar woorden. "Ik kan het blijven herhalen: iedereen die achter die bal gaat staan, wil 'm erin schieten. Ik vind het moeilijk om erover te praten", zei De Jong, die zelf twee weken terug tegen Atlético Madrid verzuimde van elf meter te scoren.

'Misschien moet Siem de volgende nemen...'

In een poging de moed erin te houden, trachtte De Jong daarom vooral de positieve elementen van negentig minuten voetbal te belichten. "In de eerste helft staan we niet goed en moeten we twee keer een achterstand goedmaken. Maar in de tweede helft zetten we het beter neer, speelden we veel beter. 't Is alleen zonde dat we onszelf niet belonen."

En mocht de bal binnenkort weer op de stip gaan, dan heeft De Jong wel een nieuwe kandidaat op het oog. "Misschien moet mijn broer Siem de volgende maar nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl