Cocu 'inderdaad moedeloos': 'Bal komt weer op ideale hoogte voor de keeper'

Cocu 'inderdaad moedeloos': 'Bal komt weer op ideale hoogte voor de keeper'

28-09-2016 23:22
14

Trainer Phillip Cocu zag woensdagavond een PSV met twee gezichten. In de eerste helft ging het fout aan Eindhovense zijde, maar in de tweede helft was PSV de bovenliggende partij. Davy Pröpper miste in de tweede helft nog een strafschop. 

"Of we genoegen moeten nemen met de uitslag? Gezien de eerste helft wel, wat we wilden werd niet goed uitgevoerd", aldus Cocu bij Veronica TV. "Ik was zeker niet te spreken over de eerste helft, dat heb ik in de rust ook verteld. In de tweede helft voeren we dingen wel goed uit, we geven geen kans weg en we spelen prima. Na de tweede helft denk je eigenlijk dat je moet winnen."

PSV had het in verdedigend opzicht lastig. "Er waren meerdere dingen die niet goed gingen. We kwamen te vaak in één-tegen-één-situaties, we speelden juist met vijf verdedigers om die situaties te voorkomen. Die twee tegengoals mogen ons niet overkomen. We knokken ons goed terug. We kunnen een keer winnen als we een strafschop binnenschieten, dat is op dit moment te moeilijk voor ons. Daar word je inderdaad moedeloos van."

Desondanks verwijt Cocu Pröpper niets. "Davy heeft er nog geen genomen, hij voelde zich goed", aldus Cocu. "Hij heeft ook geen negatieve historie met strafschoppen. Toch komt de bal weer op de ideale hoogte voor de keeper, er zijn weer twee punten weg. Je staat na twee duels nu op één punt, daarmee doe je jezelf zwaar tekort." Jorrit Hendrix viel vlak voor tijd uit. "Het ziet er naar uit dat het de binnenband is. Het kan dat hij er even uit is. Het is in ieder geval duidelijk dat hij er in het weekend niet bij is."