Spelersrapport PSV: Arias beste PSV'er, Isimat-Mirin valt door de mand

Spelersrapport PSV: Arias beste PSV'er, Isimat-Mirin valt door de mand

28-09-2016 23:05
16

PSV heeft in het tweede duel in de groepsfase van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld tegen FK Rostov. Daardoor blijft het, weliswaar op doelsaldo, derde in groep D. VoetbalPrimeur maakt rapport op!

Jeroen Zoet - 6: Kreeg weinig te doen, maar moest binnen 37 minuten wel twee tegentreffers incasseren. Bij de 1-0 kwam hij ietwat vroeg uit zijn doel, aan de 2-1 kon Zoet weinig doen. 

Santiago Arias - 7: Werd door Cocu ingezet als rechtsback, met het ondersteunen van de aanval als opdracht. Dat deed hij prima. Zo kon hij de assist op de 2-2 van Luuk De Jong leveren. Moest op bepaalde momenten wel sprinten om weer op tijd terug te zijn.

Héctor Moreno - 5,5: Ging, net als de gehele Eindhovense achterhoede, flink de fout in bij de 1-0. Poloz werd niet gedekt, dat was mede de fout van Moreno. Ook bij de 2-1 ging Moreno de fout in. De Mexicaan was op andere momenten echter weer ontzettend belangrijk: een wedstrijd met twee gezichten dus. 

Daniel Schwaab - 6: Bij de 1-0 stond Schwaab te slapen, maar Poloz was niet zijn man. Bij de 2-1 stond Schwaab, net als Moreno en Hendrix, te ver van Poloz af waardoor de Rus van afstand kon uithalen. Hield zich verder redelijk staande. 

Nicolas Isimat-Mirin - 4: De Fransman had een complete offday. Stond in verdedigend opzicht regelmatig flink te slapen en ging ook twee keer flink in de fout, bij beide tegentreffers. De 2-1 werd namelijk ingeluid doordat Isimat-Mirin zijn kopduel verloor.

Jetro Willems - 6: Kon, als één van de weinige verdedigers, weinig doen aan beide tegentreffers. Was met name in de eerste helft vaak de vrije man, maar koos in de tweede helft vooral de te moeilijke en dus verkeerde oplossing. 

Jorrit Hendrix - 6: Kreeg zijn basisplaats weer terug, mede door het ontbreken van Bart Ramselaar. Stond bij de 2-1 als verdediger opgesteld, maar niet op de juiste plek. Hij gaf, net als Moreno en Schwaab, Poloz alle ruimte om uit te halen. Moest in de 63e minuut met een blessure het veld verlaten.

Davy Pröpper - 6,5: Scoorde in de eerste helft via een van richting veranderd schot. Pröpper speelde een sterke eerste helft, tot en met de strafschop. De pingel ging er niet in, maar Pröpper schoot hem niet slecht in. Twintig minuten voor tijd schoot de middenvelder op de onderkant van de lat. 

Andrés Guardado - 6,5: Een tien met een gouden griffel kan Guardado in ieder geval in zijn zak steken voor de pre-assist op Arias, bij de 2-2. Dat was het ook wel qua hoogtepunten, verder was het vooral veel 'vies werk' dat de Mexicaan op moest knappen. 

Luciano Narsingh - 5,5: Kreeg de voorkeur boven Gastón Pereiro, vooral dankzij zijn snelheid. Kon daar echter sporadisch gebruik van maken, doordat het spel van PSV veel door de lucht ging. In de 72e minuut maakte Narsingh een kans prima af, maar zijn doelpunt werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Luuk de Jong - 6: Speelde een wedstrijd met twee gezichten. Met een doelpunt (kopbal uit de kluts) en een assist (op Pröpper) was De Jong belangrijk voor de uitslag, maar zijn spel viel (opnieuw) flink tegen. Veel balverlies.

Invallers

Steven Bergwijn - 7,5: Liet in een halfuurtje zien waarom hij de nieuwe Memphis wordt genoemd. Bracht met zijn snelheid veel, is ongelooflijk behendig en redelijk sterk. Af en toe gaat het nog mis, maar een prima invalbeurt voor Bergwijn. 

Siem de Jong - : Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen