Yannick Carrasco viert zijn doelpunt
NOS Voetbal

Atlético Madrid bezorgt Bayern München eerste nederlaag

Atlético Madrid heeft door een 1-0 overwinning op Bayern München na twee wedstrijden de volle buit in groep D. De Spaanse ploeg van trainer Diego Simeone won de eerste wedstrijd van dit Champions League-seizoen met dezelfde cijfers van PSV.

Atlético begon beter aan de wedstrijd. Voor rust kopte Fernando Torres op de paal en scoorde Yannick Carrasco. Bayern-doelman Manuel Neuer miste armlengte bij het strakke schot van de Belg en moest vissen. Bayern München ging daarna vol voor de gelijkmaker, maar Atlético liet zoals zo vaak zien dat verdedigen een kunst is.

Nadat Franck Ribéry, Thomas Müller, Robert Lewandowski en invaller Arjen Robben kansen op de Duitse gelijkmaker hadden laten liggen, kreeg juist Atlético de grootste mogelijkheid om te scoren. Arturo Vidal maakte een domme overtreding in het strafschopgebied op Felipe Luiz, waarna Antoine Griezmann mocht aanleggen vanaf elf meter.

De Fransman poeierde de bal echter hard op de lat. De overwinning kwam niet meer in gevaar door de misser, het bleef 1-0.

Stand groep D na twee wedstrijden

Club Punten Doelsaldo
1. Atlético Madrid 6 2-0
2. Bayern München 3 5-1
3. PSV 1 2-3
4. FK Rostov 1 2-7

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl