NOS VoetbalAangepast

PSV verzuimt te winnen in Rostov en mist wéér een strafschop

PSV heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League niet weten te winnen. Na de 1-0 nederlaag in eigen huis tegen Atlético Madrid werd er nu bij FK Rostov met 2-2 gelijkgespeeld.

PSV viert de 1-1 van Davy Pröpper

PSV gaf in z'n honderdste Champions Leagueduel al vroeg een cadeautje aan de Russen. Dmitri Poloz mocht de bal aan de rand van de zestien volledig vrij aannemen en kon simpel scoren. Zes minuten later was het alweer 1-1 door Davy Pröpper, die via een verdediger doel trof.

De Eindhovenaren lieten aanvallend niet veel zien en kwamen ook nog met 2-1 achter. Weer scoorde Poloz en weer zag de PSV-defensie er niet goed uit. Kort voor rust werd het plots 2-2: via een verdediger kwam de bal op de lat, waarna Luuk de Jong uit de rebound raak kopte.

Deze treffer betekende ook een jubileum, daar het het honderdste doelpunt voor PSV in de Champions League was.

Beter PSV mist weer strafschop

Veel gebeurde er niet na de rust, totdat De Jong binnen de zestien naar de grond ging en arbiter Clément Turpin enigszins verrassend naar de stip wees. Pröpper zag zijn penalty gestopt en zo miste PSV voor de vierde keer op rij in de Champions League vanaf elf meter.

In alle competities heeft PSV nu zeven van de laatste tien strafschoppen gemist.

Davy Pröpper baalt na het missen van de strafschop

De Eindhovenaren combineerden beter dan in de eerste helft, zonder veel gevaar te stichten. Met een prachtig gekruld schot leek Pröpper toch de 3-2 te gaan maken, maar via de lat plofte de bal in de handen van de Russische doelman Soslan Djanaev.

Rostov zocht de aanval, maar PSV had nu de zaakjes achterin op orde. Steven Bergwijn was nog dicht bij de 3-2, maar zijn inzet kon door een verdediger worden gekeerd.