PSV al op drie verliespunten door gemiste strafschoppen: remise in Rusland

28-09-2016 22:35
97

PSV heeft de uitwedstrijd tegen FK Rostov in de groepsfase van de Champions League niet kunnen winnen. In Rusland werd het 2-2 in een bij vlagen knotsgek duel. PSV kreeg de ultieme kans op de zege, maar miste opnieuw een penalty, dit keer via Davy Pröpper.

De eerste helft was al bizar te noemen, met een vroege voorsprong voor Rostov door de man in vorm Dmitry Poloz, die de vijfmansdefensie en het defensieve PSV-hart van drie man kinderlijk wist af te troeven. Het antwoord van PSV bleef niet lang uit: een van richting veranderd hobbelschot van Davy Pröpper belandde pardoes in de goal. Het spel was van beide ploegen niet goed en zeven minuten voor rust was het opnieuw Poloz die Rostov met een lekkere knal op 2-1 zette. Opnieuw reageerde PSV snel: op slag van rust scoorde Luuk de Jong uit de kluts alweer de 2-2.

In de tweede helft werd de wedstrijd niet minder bizar, vooral door de gemiste penalty van Davy Pröpper, die dus ook geen einde kon maken aan het penaltysyndroom van PSV. Na onder meer de missers van Luuk de Jong en Andrés Guardado werd ook de inzet van de middenvelder dus gekeerd. De gemiste strafschop van Guardado kostte PSV één punt tegen Atlético Madrid, de misser van Pröpper twee tegen Rostov.

Uiteindelijk bleef het bij een 2-2 gelijkspel, al maakte PSV nog wel de meeste aanspraak op de overwinning. Pröpper raakte de lat en invaller Steven Bergwijn was ook dichtbij de winnende, maar zijn inzet werd gekeerd. PSV heeft nu één punt uit twee duels in de Champions League-groepsfase. Overwintering wordt daardoor een heel lastig verhaal voor de Eindhovenaren.