Atlético degradeert Bayern tot grootste concurrent PSV

Reacties

Atlético Madrid heeft in een rechtstreeks gevecht om de koppositie in Groep D afgerekend met Bayern München. In de Spaanse hoofdstad won de verliezend finalist van vorig jaar ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de Champions League: 1-0.

In Vicente Calderón stond de ongeslagen status van beide ploegen op het spel. Zowel Atlético als Bayern was in de groep van PSV begonnen met een zege. Zoals verwacht was het balbezit in de eerste helft veelal voor de Duitsers. Atlético hield de rangen zoveel mogelijk gesloten en schakelde snel om met Antoine Griezmann en Fernando Torres als de vooruitgeschoven pionnen. El Niño had voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats gekregen van trainer Diego Simeone en betaalde het vertrouwen in de eerste helft al bijna terug. Torres verzuimde een haast niet te missen kans te benutten door tegen de paal te koppen.

Het was met afstand de grootste mogelijkheid in de eerste helft waarin zowel Atlético als Bayern gevaarlijk werd. Doelman Jan Oblak onderscheidde zich namens de thuisploeg door redding te brengen op een inzet van Thomas Müller, die met een fraai stiftje werd vrijgespeeld door Thiago Alcántara. Yannick Carrasco probeerde het aan de andere kant met een hard schot in de korte hoek. Manuel Neuer voorkwam bij die poging nog een treffer van de Belg, maar moest in de 35ste minuut wel het hoofd buigen. Carrasco kreeg de bal mee van Antoine Griezmann en knalde van vlak buiten het strafschopgebied via de binnenkant van de paal raak: 1-0.

Zo dreigde voor Bayern opnieuw een nederlaag op bezoek bij Atlético. Vorig seizoen wonnen de Madrilenen in de halve finale van de Champions League in eigen huis al met 1-0 van de Duitse opponent. Toen was Arjen Robben er vanwege een blessure niet bij, nu kwam de Nederlander wel in actie. De na een uur ingevallen flankspeler was dicht bij de gelijkmaker in zijn vijftigste Champions League-wedstrijd voor de Duitse grootmacht. Robben schoot echter rakelings naast.

Arturo Vidal leek de spanning tien minuten voor het einde weg te nemen met een oliedomme overtreding. Filipe Luis kon in de hoek van het strafschopgebied geen kant op, maar werd omver gelopen door de Chileen. Antoine Griezmann miste vanaf elf meter door de strafschop tegen de lat te schieten. De misser werd Atlético niet fataal, want Los Colchoneros overleefden.

Zo loopt Atlético ook verder weg bij PSV en FK Rostov, de ploegen die woensdagavond gelijkspeelden. De Eindhovenaren nemen het op 19 oktober tegen op tegen Bayern, op dit moment de grootste concurrrent voor de tweede plek.