Cocu kiest voor vijf verdedigers: 'Via zijkanten aanvallend meer brengen'

Cocu kiest voor vijf verdedigers: 'Via zijkanten aanvallend meer brengen'

28-09-2016 20:34
1

PSV speelt in de Champions League tegen Rostov opnieuw met vijf verdedigers. Naast de gebruikelijke namen staat ook Daniel Schwaab in de basisopstelling. Phillip Cocu verklaarde voor de aftrap zijn keuzes.

"We spelen inderdaad met vijf verdedigers, Rostov speelt met twee spitsen", aldus Cocu op Veronica. "Ze hebben één aanspeelpunt en één lopende aanvaller, daar zetten wij drie centrale verdedigers tegenover." Santiago Arias krijgt de voorkeur boven Joshua Brenet. "Het zijn twee verschillende type spelers, met verschillende kwaliteiten. Beiden maken een goede indruk, ik ben ook tevreden over ze. Ik verwacht dat Arias met zijn combinatievermogen belangrijk kan zijn."

Wedden

Meer odds

De keuze voor Arias is ook gemaakt vanuit aanvallend opzicht. "We moeten via de zijkanten aanvallend meer brengen, omdat je geen vleugelspelers hebt. Dan moet er dus meer van de backs komen. Op internationaal niveau moet je de defensieve zaken op orde hebben, dan kan je ook meer gaan voetballen. Het is een uitwedstrijd, dus het moet zeker geen open huis zijn. De drie punten vanavond zijn zeer welkom, maar met een gelijkspel ben je zeker niet kansloos", besluit de oefenmeester.