PSV-jeugd rolt FK Rostov op dankzij uitblinker Rigo

Reacties

PSV Onder-19 heeft in de UEFA Youth League overtuigend afgerekend met de leeftijdsgenoten van FK Rostov. Op het Russische kunstgras won de ploeg van trainer Geert Brusselers ruim: 0-6.

De zeventienjarige Dante Rigo (foto) speelde met twee treffers en twee assists een belangrijke rol bij de Eindhovenaren. Na zeven minuten opende de middenvelder de score. De compleet vrijstaande Belg kreeg alle ruimte om uit te halen. Zijn schot krulde in de kruising. Drie minuten later verdubbelde Rigo de marge door een strafschop te benutten.

Rigo bleef een sleutelrol vervullen. Na 22 minuten zorgde de vogelvrije Lennerd Daneels uit een vrije trap van landgenoot Rigo met zijn hoofd voor 0-3. De middag voor Rostov werd alsmaar ongelukkiger. Zeker toen Maxim Sukhomlinov PSV een handje hielp door de bal achter zijn eigen doelman te koppen.

Vlak na de rust kreeg Rigo weer een assist op zijn naam. Uit zijn corner kopte spits Gianluca Scamacca raak: 0-5. Binnen het uur werd het 0-6. Deze keer werkte Danil Sviridov de bal uit een vrije trap van Rigo in het Rostov-doel.

In de openingswedstrijd kreeg PSV een stuk meer weerstand. Op de Herdgang kwamen de talenten niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Atlético Madrid. De jeugd van Bayern München won toen met 4-2 van Rostov.