Antoine Griezmann juicht nadat hij Atlético ten koste van Bayern naar de Champions League-finale heeft geschoten
NOS Voetbal

Bayern aast op revanche, Battle of Britain in poule C

Een herhaling van een halve finale van vorig seizoen, vanavond in de Champions League: Atlético Madrid-Bayern München. Beide clubs wonnen hun eerste wedstrijd in groep D, waar ook PSV en Rostov deel van uitmaken. Atlético won met 1-0 in Eindhoven, Bayern versloeg Rostov met 5-0.

In aanloop naar het duel tonen de coaches, Diego Simeone (Atlético) en Carlo Ancelotti (Bayern), veel respect voor elkaar. "Ik ben fan van zijn stijl van coachen. Volgens mij raakt hij nu vermoeider dan hij als speler raakte", zegt Ancelotti met een knipoog over Simeone, die bekend staat als een druk baasje langs de lijn.

Ancelotti houdt van stijl Simeone

Op zijn beurt heeft Simeone ontzag voor het Duitse voetbal. "Ik heb bewondering voor de manier waarop zij het voetbal benaderen. Ze volharden in hun denkwijze en ik hou van de manier waarop Duitsers denken over voetbal."

"Bayern heeft veel briljante spelers", vervolgt Simeone. "Ik denk dat het team lijkt op de ploeg die we vorig jaar in de halve finale troffen. Met veel individuele kwaliteit maar ook gevaarlijk als team."

  • AFP
    De spelers van Atlético Madrid vieren het bereiken van de finale ten koste van Bayern
  • AFP
    Thomas Müller en David Alaba buigen het hoofd na het mislopen van de finale

Vijf maanden geleden trok Atlético in de halve finale aan het langste eind. In Madrid werd het 1-0, in München 2-1. Door het uitdoelpunt van Antoine Griezmann plaatste Atlético zich voor de finale.

Arjen Robben miste die confrontaties, maar zit nu weer bij de selectie. Hij is na lang blessureleed weer fit, Ancelotti is echter voorzichtig met de vleugelaanvaller. Robben zat afgelopen weekend de hele wedstrijd op de bank. Drie dagen eerder vierde hij zijn rentree tegen Hertha BSC direct met een doelpunt.

Celtic ontvangt Manchester City

In groep C staat een nieuwe Battle of Britain op het programma: Celtic speelt tegen Manchester City. De Schotten zullen zich wil revancheren voor de vernedering tegen Barcelona (7-0) in de eerste wedstrijd, terwijl City met 4-0 won van Borussia Mönchengladbach.

Pep Guardiola, trainer van de Engelse club, kijkt uit naar het spelen in Glasgow. "Ik ben hier voor het eerst en iedereen heeft het over de geweldige atmosfeer in het stadion hier. Ik weet hoe sterk ze zijn. De laatste keer dat Barcelona hier speelde werd het 1-1. Het is een goede test om te zien hoe we presteren in een Europese uitwedstrijd."

Pep Guardiola druk coachend tijdens de wedstrijd tegen Swansea City afgelopen zaterdag

Manchester City is het seizoen daverend begonnen, met tien overwinningen op rij in alle competities. Nog één erbij betekent een evenaring van het record van vorig seizoen. "Maar met dergelijke records houd ik me niet bezig. Ik wil dat we goed spelen, onszelf verbeteren. Het is mijn taak om de ploeg nog beter te maken. Dat wil ik zien in Glasgow", aldus Guardiola.

Bij Celtic staat Nederlander Dorus de Vries normaal gesproken onder de lat. Maar hij viel afgelopen weekend geblesseerd uit en werd vervangen door Craig Gordon. De Schot zal tegen City opnieuw op doel staan, hoewel De Vries weer fit zou zijn. Volgens Schotse media twijfelt coach Brendan Rodgers over wie hij als eerste doelman moet kiezen voor de rest van het seizoen.

Dorus de Vries baalt na weer een tegentreffer in Camp Nou. Hij moet vrezen voor zijn plek onder de lat bij Celtic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl