10-0 staat in geheugen gegrift: Eigenlijk het dieptepunt van mijn hele carrière

10-0 staat in geheugen gegrift: "Eigenlijk het dieptepunt van mijn hele carrière"

28-09-2016 12:56
32

André Bahia kijkt met veel weemoed terug naar zijn periode bij Feyenoord. De Rotterdamse club is, zo zegt Bahia, belangrijk geweest voor zijn carrière.

"Ik heb daar alles geleerd", zegt Bahia tegen Vice Sports. "In het begin zei iedereen tegen me: het begin is moeilijk. Maar volgens mij was dat niet zo. Ik kwam in de winterstop naar Feyenoord en moest even een paar maanden wennen bij Jong Feyenoord, maar dat was gewoon goed. Het seizoen daarna stond ik meteen vast in de basis. Ik heb in die zeven jaar veel meegemaakt bij Feyenoord, veel trainers, veel spelers. De hoogtepunten voor mij waren de bekerwinst in 2008 en seizoen 2009/2010, toen had ik het meeste vertrouwen, speelde ik veel en was alles goed."

Een moment dat nog vers in Bahia's geheugen staat is de 10-0 nederlaag tegen PSV op 24 oktober 2010. "Dat was het dieptepunt van mijn periode bij Feyenoord, eigenlijk het dieptepunt van mijn hele carrière. Dat was vlak voor het einde van mijn tijd bij Feyenoord en dat was niet makkelijk. Ik was een beetje moe en wilde een nieuwe omgeving hebben, niet alleen wat het voetbal betreft, maar voor mijn hele leven", aldus de Braziliaan, die tegenwoordig in Japan voetbalt.