Jeroen Zoet en Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Realisme is PSV's drijfveer in Rostov

Zowel PSV als Rostov verloor zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Vanavond treffen beide ploegen elkaar in Rusland. Moet PSV winnen om een reële kans te behouden op overwintering in de Champions League in een groep met Bayern München en Atlético Madrid?

Op die vraag geeft trainer Phillip Cocu een omslachtig antwoord. "We moeten realistisch zijn. Dat we achteraf kunnen zeggen: we hebben behaald wat erin zat. Daar gaat het om. Met drie punten zijn we nog volop in de race, maar een punt in een uitduel kan ook waardevol zijn."

PSV verloor twee weken terug in Eindhoven van Atlético Madrid (0-1), terwijl Rostov in Duitsland kansloos was tegen Bayern München (5-0). De Russen waren in de laatste kwalificatieronde van de Champions League wel veel te sterk voor Ajax.

Cocu noemt Rostov een lastig te bespelen ploeg. "Ze hebben al veel wedstrijden laten zien wat hun kwaliteit is. Een strakke formatie die weinig kansen weggeeft, dat hebben we gezien tegen Ajax."

PSV traint in het stadion van Rostov

Rostov werd vorig seizoen tweede van Rusland. In de vorige twee seizoenen trof PSV drie keer een Russische club. De dubbele ontmoetingen met CSKA Moskou, Zenit Sint-Petersburg en Dinamo Moskou leverden één overwinning en vijf nederlagen op. Alleen van CSKA werd gewonnen, in Eindhoven.

"Maar ook in Moskou hebben we een groot gedeelte van de wedstrijd laten zien dat we goed tegen ze kunnen voetballen", zegt doelman Jeroen Zoet over de uitwedstrijd. "Maar Rostov is een goede ploeg. Ze hebben niet voor niets Ajax en Anderlecht uitgeschakeld."

PSV kwam gisteren twee uur later dan gepland aan in Rostov. Het vliegtuig van de Eindhovenaren moest vanwege harde tegenwind een tussenstop maken in Warschau om bij te tanken. Cocu: "Maar daar heb ik geen speler over horen klagen. Ze wilden gewoon lekker trainen."

PSV kan niet beschikken over Bart Ramselaar. De twintigjarige middenvelder liep maandag tijdens de training een bovenbeenblessure op. Ook de nog geblesseerde Jürgen Locadia is er niet bij. Aanvaller Oleksandr Zintsjenko uit Oekraïne zit voor het eerst bij de selectie.

Cocu blikt vooruit op Champions League-uitduel met FK Rostov

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl