Jong PSV onttroont Jong Ajax als koploper Jupiler League

Reacties

Jong Ajax heeft de eerste nederlaag moeten slikken. Jong PSV hield zijn ongeslagen status wel in stand en is de nieuwe koploper in de Jupiler League.

Jong PSV onttroont Jong Ajax als koploper Jupiler League

RKC Waalwijk – Jong Ajax 3-2
Jong Ajax heeft de eerste nederlaag van het seizoen in de Jupiler League niet kunnen voorkomen. Kenny Anderson en Serginho Greene zetten RKC Waalwijk in de eerste helft op koers voor een zege van de thuisploeg. Na rust toonden de Amsterdamse beloftes veerkracht, hetgeen tot uitdrukking kwam in doelpunten van Donny van de Beek en Abdelhak Nouri (penalty).

Maar Anderson zorgde ervoor dat RKC als laatste lachte in het Mandemakers Stadion. Zijn tweede treffer van de avond betekende niet alleen het eerste verlies van Jong Ajax, maar was ook een primeur voor RKC. De Waalwijkers hadden geen van de vier eerdere confrontaties met Jong Ajax gewonnen.

Jong PSV – Jong FC Utrecht 2-0
Jong PSV heeft geprofiteerd van de uitglijder van Jong Ajax. De Eindhovense beloftes hadden aan de treffers van Matthias Verreth (foto) en Pablo Rosario genoeg om ten koste van hekkensluiter Jong FC Utrecht de volgende drie punten te pakken. Met dertien punten is Jong PSV de nieuwe koploper in de Jupiler League.

De Graafschap – VVV-Venlo 0-2
Ook zonder de geblesseerde Johnatan Opoku heeft VVV-Venlo de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap tot een goed einde gebracht. Op De Vijverberg kenden de Limburgers minder problemen dan verwacht. Nils Röseler en Joey Sleegers maakten in de tweede helft het verschil voor VVV, dat door de zege naar de tweede plaats klom. Het debuut van Elvio van Overbeek en Anthony van den Hurk bij de Doetinchemmers werd zodoende geen succes.

NAC Breda – FC Den Bosch 0-0
FC Den Bosch had in de eerste vier duels zestien treffers moeten incasseren. In het Brabantse onderonsje met NAC Breda bleek de ploeg van trainer Wiljan Vloet defensief de zaakjes beter op orde te hebben. Sterker nog, in het Rat Verlegh Stadion werd helemaal niet gescoord. Dat deed met name pijn bij thuisploeg NAC Breda, dat de Bossche muur niet kon slechten en daardoor een pas op de plaats moest maken.

FC Volendam – FC Emmen 0-1
FC Emmen heeft FC Volendam op de eerste nederlaag getrakteerd. Aan De Dijk bleek de treffer van Cas Peters genoeg voor de Drentse zege. Volendam toonde in de tweede helft zich van een betere kant, maar alle pogingen om ook in de vijfde wedstrijd een positief resultaat te boeken bleken tevergeefs. FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp hield zijn doel schoon.

Overige uitslagen:
Helmond Sport- SC Cambuur 1-0
Almere City FC – FC Eindhoven 4-0
FC Oss – Telstar 0-2
Fortuna Sittard – FC Dordrecht 3-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.