Cocu: 'Natuurlijk, maar er zal minder druk op staan als je naar PSV toe moet'

Cocu: 'Natuurlijk, maar er zal minder druk op staan als je naar PSV toe moet'

26-08-2016 14:30
11

Phillip Cocu is trots op Jorrit Hendrix. De 21-jarige middenvelder, die in de eerste weken van het Eredivisie-seizoen een basisplaats heeft, werd vrijdag opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"Jorrit heeft zijn uitverkiezing voor Oranje zelf afgedwongen door zijn goede prestaties. Hij is heel sterk aan het seizoen begonnen", aldus Cocu op het wekelijkse persmoment bij PSV, twee dagen voor de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (zondag 12.30 uur).

PSV - Groningen is een duel tussen de (mede)koploper en de hekkensluiter van de Eredivisie. "Wij moeten gefocust en scherp zijn. Natuurlijk, ze zijn slecht begonnen, maar er zal iets minder druk op staan als je naar PSV toe moet dan wanneer je thuis in de Euroborg speelt. Dat speelt misschien mee in de tactiek die ze kiezen", denkt de PSV-trainer.

PSV staat er in elk geval goed voor: de selectie is fit. Siem de Jong trainde vrijdag volledig mee. Hij maakt tegen Groningen nog geen minuten. Jürgen Locadia trainde op apart van de groep. "Dat was uit voorzorg, ik verwacht dat hij morgen (tijdens de laatste training, red.) weer kan aansluiten."