Hendrix maakt debuut bij Oranje, geen Huntelaar en Memphis

Reacties

Een Oranje-debuut lonkt voor Jorrit Hendrix. De PSV-middenvelder is door bondscoach Danny Blind opgenomen in de definitieve selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden en het daaraan voorafgaande oefenduel met Griekenland.

Hendrix maakt debuut bij Oranje, geen Huntelaar en Memphis

Voor Hendrix is het de eerste keer dat hij is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Daarnaast is de terugkeer van Maarten Stekelenburg, die eerste keeper is bij Everton, opvallend.

Klaas-Jan Huntelaar behoort opnieuw niet tot de laatste 24 namen. In de zomer van 2016 ontbrak de spits van Schalke 04 ook al bij de oefenwedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Ook Memphis Depay, die op een zijspoor lijkt te zitten bij Manchester United, behoort niet tot het keurkorps van Blind.

Met zes spelers is regerend landskampioen PSV hofleverancier van het huidige Oranje. Ajax levert vier internationals af. Steven Berghuis houdt de eer van Feyenoord hoog.

Oranje, dat met een 26ste plaats historisch laag staat op de FIFA-ranking, duelleert op 1 september in Eindhoven met Griekenland, de generale repetitie voor de start van de WK-voorronde. Die vindt vijf dagen later plaats met een wedstrijd tegen Zweden in de Friends Arena in Solna.

Bij de Scandinaviërs namen sterkhouders Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström en Andreas Isaksson afscheid na het EK. De andere poulegenoten van Nederland zijn Wit-Rusland, Frankrijk, Bulgarije en Luxemburg. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor het toernooi in Rusland. Op één na spelen alle nummers twee in het najaar van 2017 een play-off om de resterende vier tickets.

De volledige selectie:

Keepers:
Naam Club
Maarten Stekelenburg Everton
Jeroen Zoet PSV
Jasper Cillessen Barcelona
Verdedigers:
Naam Club
Patrick van Aanholt Sunderland
Daley Blind Manchester United
Jeffrey Bruma VfL Wolfsburg
Virgil van Dijk Southampton
Kenny Tete Ajax
Joël Veltman Ajax
Ron Vlaar AZ
Jetro Willems PSV
Middenvelders:
Naam Club
Riechedly Bazoer Ajax
Jorrit Hendrix PSV
Davy Klaassen Ajax
Davy Pröpper PSV
Wesley Sneijder Galatasaray
Kevin Strootman AS Roma
Georginio Wijnaldum Liverpool
Aanvallers:
Naam Club
Steven Berghuis Feyenoord
Bas Dost VfL Wolfsburg
Vincent Janssen Tottenham Hotspur
Luuk de Jong PSV
Luciano Narsingh PSV
Quincy Promes Spartak Moskou
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.