Home Nieuws Snel vertrek Ernest Faber aanstaande

Snel vertrek Ernest Faber aanstaande

1808
0

Ernest Faber lijkt hard op weg PSV te gaan verlaten deze zomer. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

En dat betekent heel simpel dat de club binnenkort hoogstwaarschijnlijk op zoek moet naar een nieuw hoofd jeugdopleidingen. Het Eindhovens Dagblad weet dat Ernest Faber, die die functie momenteel bekleedt, op het punt staat om te vertrekken bij PSV. Oer-PSV’er Faber wil zijn horizon verbreden en ziet andere uitdagingen om de toekomst mee in te gaan.

De 52-jarige Faber is met PSV in gesprek om zijn contract te kunnen beëindigen, aldus het Eindhovens Dagblad, dat zich baseert op ‘betrouwbare’ bronnen. Faber is zes jaar lang hoofd jeugdopleidingen geweest en wil nu graag weer op eigen benen staan, luidt de lezing van het Eindhovens Dagblad.

Ernest Faber loopt al tientallen jaren rond bij PSV en geldt als een echte PSV-clubman. Faber was jarenlang contractspeler bij PSV, werkte er in allerlei rollen en was zelfs twee periodes interim-hoofdcoach. Faber geldt binnen PSV als gewaardeerde kracht op wie altijd gebouwd kan worden. De club zal binnen afzienbare tijd dus een nieuw hoofd opleidingen moet gaan aanstellen, evenals een nieuwe trainer voor Jong PSV. Daarover komt, zo is de verwachting, snel duidelijkheid.

Wat Faber nu gaat doen, is nog niet bekend. De oud-trainer van NEC en FC Groningen sluit een terugkeer als trainer niet uit, maar overweegt ook een functie als technisch directeur. Het Eindhovens Dagblad noemt Adelaide United als mogelijke vervolgbestemming voor Ernest Faber. PSV gaat immers samenwerken met de Australische club en sloot enkele maanden geleden een officiele overeenkomst met de Australische club.


Vorig artikelMarcel Brands over verbouwing Noordtribune: ‘Je kunt zeggen: Is zonde, straks met de grote verbouwing moet het weer anders’
Volgend artikelAmerikaanse fans over de dag van Malik Tillman: ‘De meest dronken man van Europa’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in