Home Nieuws De beelden spreken voor zich | Marcel Brands, in alles een leider

De beelden spreken voor zich | Marcel Brands, in alles een leider

3408
0

Velen zagen het aankomen zondagmiddag na de wedstrijd. Een veldbestorming. En zo geschiedde.

Heel massaal was het niet maar enkele lieden konden zichzelf alsnog niet beheersen en dus werd er bij de rondgang van de spelers langs de Oosttribune alsnog tegen de reclameborden geduwd, die vanzelf omvielen en ervoor zorgden dat enkele tientallen fans op de Oostribune vrij baan richting het veld hadden. Het ‘oversteken’ en passeren van de eerste rij hekken in het Philips Stadion is geen grote opgave te noemen. De eerste stappen daartoe werden al bij de aanvang van de rondgang van de spelers gezet en zorgden ervoor dat er honderden fans slecht een enkele meter van het veld stonden.

Op de Westtribune eenzelfde tafereel maar daar konden de fans zich wel inhouden en werd er niet gekozen om het laatste hekwerk over te stappen. Op de Oosttribune gebeurde dit wel en dus ‘greep’ Marcel Brands meteen in. De algemeen directeur stapte meteen vanuit het tribunedeel op de Zuidtribune het veld op om de fans die de spelers achterna renden persoonlijk tegen te houden en terug te sturen. Niet met harde hand of overdreven gedrag maar precies op de juiste manier liet Brands middels een ‘stevige stap’ over het veld zien dat het betreden van het veld uit den boze is en blijft. Brands bemoeide zich zondagmiddag persoonlijk met het hele gebeuren, zoals de algemeen directeur dat eerder dit seizoen ook al deed toen een PSV-fan op de Westtribune in levensgevaar geraakte.

Brands stapte destijds in stevige gang naar de Westtribune richting de getroffene en liep ook nog mee richting de ambulance om het slachtoffer van destijds toch op enige manier bij te staan. Maandagavond bezocht Brands op het Stadhuisplein ook nog een PSV-fan met ernstige gezondheidsproblemen. Het werd allemaal vastgelegd en de beelden op X onder de foto spreken voor zich. Marcel Brands is in alles een groots leider.


Vorig artikelVan der Gijp en Derksen halen hard uit naar NOS-verslaggever na interview met Peter Bosz
Volgend artikelPOLL | Dit sterke en talentvolle PSV kan net als Borussia Dortmund de Champions League-finale halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in