Home Nieuws Van der Gijp en Derksen halen hard uit naar NOS-verslaggever na interview...

Van der Gijp en Derksen halen hard uit naar NOS-verslaggever na interview met Peter Bosz

25425
0

Tientallen verslaggevers en journalisten waren maandagavond getuige van de rondrit op de Platte Kar door het centrum van Eindhoven.

Onder het journaille is de rondrit met de befaamde Platte Kar, die in feite een hypermoderne half open vrachtwagen is, ook een heuse happening en dus volgden ook journalisten en verslaggevers de rondrit door de stad. Namens de NOS was de ervaren en toch zeer professionele Joep Schreuder van de partij. De journalist stelt vaak gedegen vragen maar houdt daarbij zijn eigen stijl aan. Daar bleken Johan Derksen en René van der Gijp wel iets van te vinden.

Johan Derksen en René van der Gijp hebben zich namelijk mateloos geïrriteerd aan de interviews van NOS-verslaggever Joep Schreuder rondom de huldiging van PSV. De heren van Vandaag Inside vinden de wijze waarop Schreuder zijn vragen stelt aanstellerig en kraken zijn manier van journalistiek bedrijven tot het bot af.

Als presentator Wilfred Genee voor de grap de naam van Schreuder in verband brengt met het Nederlandse premierschap, grijpt Derksen zijn kans en haalt hij stevig uit naar Schreuder. “Dan zijn we wel van die rare verhalen verlost bij Studio Voetbal. Mensen gaan altijd los op hem, hè”, lacht Van der Gijp, die zich verbaasd heeft over het interview van Schreuder met rainer Peter Bosz op het Stadhuisplein in Eindhoven. Het interview bleek een verder normaal interview te zijn maar daar dachten Johan Derksen en René van der Gijp duidelijk anders over.

“Hij laat stiltes vallen en hoopt dat Peter Bosz gaat huilen. Dat deed hij niet. Ook Bosz wordt er ongemakkelijk van. Doordat Schreuder die stiltes laat vallen denkt Bosz: mag ik nu gaan of niet? Maar dan stelt Schreuder toch weer een vraag”, zijn Johan Derksen en René van der Gijp uiterst kritisch op Schreuder.

Derksen bleek echter nog niet klaar te zijn met Schreuder en liet vervolgens ook nog weten helemaal niks met de NOS-verslaggever te hebben. “Ik begrijp niet dat die man nog losgelaten wordt. Welk beroep hij dan moet uitoefenen? Het maakt mij niet uit wat, maar die gemaakte, van tevoren bedachte onderwerpen en zinnetjes spreekt hij uit alsof er een filosofie achter zit. Ik vind het zo stuitend, het is toch een act”, aldus Johan Derksen.


Vorig artikelPSV-scouts woensdagavond naar Club Brugge
Volgend artikelDe beelden spreken voor zich | Marcel Brands, in alles een leider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in